Diari digital d'Andorra Bondia

L'assignació pressupostària del Consell als grups parlamentaris es reduirà en un 10%


Escrit per: 
Agències

L'assignació pressupostària del Consell General als grups parlamentaris es reduirà en un 10%. Així ho ha revelat el síndic general, Vicenç Mateu, en una entrevista al Matinari d'ADRàdio, on ha explicat que els presidents dels dos grups de l'arc parlamentari han arribat a aquest acord.

Mateu ha explicat que aquesta és la 'gran partida' en la que es pot reduir despeses, tot i que ha precisat que l'assignació pressupostària no inclou només els sous dels consellers, sinó també els diners destinats a informes, assessoraments, i lloguer, entre altres.
 
El síndic general s'ha mostrat satisfet pel fet que els dos presidents de grup hagin arribat a un acord per reduir la partida pressupostària, tal com els havia demanat, per no interferir ni imposar cap mesura. Mateu ha explicat que estan intentant reduir tant com es pot amb despeses corrents, tot i reconèixer que és un moment complicat perquè el canvi de seu comportarà despeses més importants.

El TC es traslladarà a l'antiga Sindicatura abans de final d'any
D'altra banda, Mateu ha explicat que a l'hora d'omplir els espais del Consell General no ha de suposar problemes amb la divisió de poders, ja que això 'no és una qüestió de parets sinó de respecte per les lleis'. En aquest sentit, el síndic ha avançat que el Tribunal Constitucional es traslladarà a la casa on hi havia els despatxos de Sindicatura abans d'acabar l'any, de manera que deixarà de pagar el lloguer de les actuals dependències.

Mateu ha explicat que a la nova seu del Consell hi ha espai sobrant i que s'ha decidit distribuir dues plantes per grups parlamentaris i deixar-ne dues de lliures. El síndic ha dit que en una part d'aquestes plantes seria adient ubicar-hi l'únic organisme depenent del Consell que no s'havia previst encabir-lo, és a dir, el Tribunal de Comptes, que se situarà a la planta menys tres.

Un cop feta la reestructuració, el síndic ha explicat que encara queden quatre despatxos lliures a la planta menys tres, tota la planta menys quatre i a la menys cinc també s'han alliberat més despatxos. Totes aquestes dependències es poden posar a disposició del Govern perquè hi puguin ubicar els organismes que creguin convenients i així estalviar-se els lloguers.
 

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte