Diari digital d'Andorra Bondia
David Astrié i Miquel Canturri enganxen el cartell de Demòcrates+SDP+Independents davant la mirada de la resta d’integrants de la candidatura.
David Astrié i Miquel Canturri enganxen el cartell de Demòcrates+SDP+Independents davant la mirada de la resta d’integrants de la candidatura.
Els caps de llista d’Enclar, Sergi González i Olaya Losada, mostren el lema ‘Ho volem fer amb tu’.
Els caps de llista d’Enclar, Sergi González i Olaya Losada, mostren el lema ‘Ho volem fer amb tu’.

L’habitatge i l’ombra de Marsol marquen els comicis a la capital


Escrit per: 
M. S. / Foto: Facundo Santana

Tot i que òbviament hi ha molts d’altres temes, la campanya electoral a Andorra la Vella estarà marcada per dos grans qüestions: l’habitatge i l’ombra de fins fa uns mesos cònsol major i ara ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, Conxita Marsol. Si més no, així s'ha posat ja de manifest avui en la tradicional primera penjada de cartell que dona el tret de sortida oficial a la campanya pels comicis del 17 de desembre, on, tot i que en línies diferents, tant el cap de llista de Demòcrates + SDP + Independents i aspirant a la reelecció, David Astrié, com el candidat d’Enclar, Sergi González, s'han referit a aquestes qüestions.

El primer per recordar que en la problemàtica de l’habitatge el Comú “ja va contribuir cedint terrenys al Govern perquè es fessin habitatges” i per admetre, respecte al factor Marsol, que serà “una dificultat i un repte a la vegada” separar la feina que correspon al Govern i al Comú i, concretament sobre habitatge i el descontentament de la ciutadania, ha reivindicat que “últimament s’ha assolit una  entesa amb una llei de l’habitatge consensuada per moltes forces polítiques. S’ha arribat a una situació més calmada que la que teníem inicialment, i això és el que ens ha de permetre a tots junts treballar amb tranquil·litat, reunint tots els agents socials implicats en tota la matèria d’habitatge i treballar conjuntament i amb tranquil·litat”.

Per la seva part, González ha recordat que Marsol “és la mentora” d’Astrié i que mentre ha estat al capdavant de la corporació parroquial “ha fet unes feines que hem de qüestionar i valorar” i que “a la ciutadania no se’ls ha fet partícips de les propostes que han fet durant vuit anys”. I ha afegit que ara, com a titular de la cartera d’Habitatge, “sembla que la gent no està massa contenta”.

Més enllà de l’habitatge i Marsol, Astrié, que ha assegurat que afronta la campanya “amb tota la responsabilitat” que comporta un procés com aquest i amb la “il·lusió” i una “candidatura potent” per “poder optar a la reelecció per continuar el nostre projecte de ciutat per les persones”, ha destacat que “el programa i el projecte polític comunal s’ha d’explicar perquè al final el projecte comunal el portem treballant durant un temps”. I en aquest sentit ha incidit que “s’ha transformat la parròquia tant a nivell urbanístic om a nivell social, i aquest és el missatge que hem de passar, que totes aquestes coses que hem fet des del Comú s’han de continuar fent i s’han de potenciar”.

Així mateix, i interpel·lat sobre les opcions a revalidar el consolat, el candidat taronja ha assegurat que “no em considero favorit” i ha destacat que “són dues candidatures que totes dues lluitaran fins al final perquè totes dues tenen opcions”. Sí ha admès, però, que “el fet d’haver estat els darrers anys al Comú potser sí que fa que jo sigui una mica més conegut que l’altre candidat”, si bé ha insistit que considera que “en definitiva les dues candidatures tenen les mateixes opcions”.

Des d’Enclar, i sota el lema Ho volem fer amb tu, s’encara la campanya des d’un punt de vista diferent. “L’afrontem pensant una mica en totes aquestes polítiques que s’han fet últimament pensant en el turisme i no en el ciutadà. I aquesta és la idea d’Enclar, fer polítiques pensades en el dia a dia del ciutadà, polítiques per a les persones que viuen a la parròquia”, ha emfatitzat la número dos de la llista, Olaya Losada. I és que per a  Enclar “és molt important la participació i cohesió de la parròquia”, ha afegit González, que s'ha demanat si “realment algú ha demanat als ciutadans aquests quatre anys si volien gastar-se quatre milions d’euros en unes fonts amb els diners de tots”. Per això s'ha incidit en la importància que el dia 17 la gent vagi a votar i que, independentment del sentit del seu vot, que participi en els comicis i es pugui superar el 48,8% de participació de fa quatre anys.

Habitatge
marsol
comicis
capital

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte