Diari digital d'Andorra Bondia

Nou reglament sobre la instal·lació de les terrasses dels bars


Escrit per: 
Agències

El Comú d’Ordino va aprovar ahir un nou reglament sobre la instal·lació de terrasses dels bars i restaurants que amplia els terminis en què es poden posar en marxa, n’homogeneïtza l’aspecte visual respecte a les construccions de la parròquia i recull la ubicació de calefactors a l’hivern, entre altres aspectes.

El conseller d’Administració i Comunicació, Ludovic Albós, va explicar que l’objectiu és que les terrasses esdevinguin “un atractiu més de la parròquia” i que els turistes ampliïn la seva estada als establiments.
A més, amb la normativa, els bars i restaurants de la parròquia passen de tenir un sol període per instal·lar terrasses a tenir-ne tres: a l’estiu, com fins ara; a l’hivern o durant tot l’any. El text regula també l’impacte visual de les instal·lacions, que ha de ser coherent amb les construccions de la parròquia, i obliga els establiments que sol·licitin obrir una terrassa a tenir una assegurança de responsabilitat civil, entre altres, segons Albós.
El nou text respon a la necessitat d’adaptar la reglamentació davant una normativa que havia quedat “obsoleta”, així com respondre a algunes peticions derivades de la Llei antitabac, però també per oferir “un atractiu més per a la parròquia”, va apuntar Albós. L’objectiu és que amb aquesta nova oferta els turistes ampliïn l’estada a la parròquia i s’hi estiguin “més temps”, va dir.
El que no recull la normativa és la instal·lació de cendrers a les terrasses, ja que per ara no hi ha hagut “incidències notables”, va comentar el conseller de la majoria. Amb tot, va afirmar, “abans de tenir problemes actuarem i mirarem d’avançar-nos”.
La situació del camp de neu d’Ordino-Arcalís va ser també un dels temes comentats ahir. Les últimes nevades “no ajuden que el camp de neu funcioni”, segons el conseller de la minoria Èric Bartolomé.  El conseller de Turisme, Bartumeu Gabriel, va reconèixer que ha baixat el nombre d’esquiadors respecte de l’any passat com a conseqüència de les intenses nevades. 

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte