Diari digital d'Andorra Bondia

Saboya participa en la 124a sessió del Comité de ministres del Consell d'Europa


Escrit per: 
Redacció / Foto: SFGA

El ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, ha pres part en la 124a sessió del Comitè de Ministres del Consell d’Europa, a Viena (Àustria). En la seva intervenció, Saboya va fer referència a l’informe del secretari general, que es va presentar a l’ordre del dia com a resultat de la decisió presa durant la presidència andorrana el maig de l’any passat.
El ministre va posar en relleu diversos punts de l’informe, entre els quals la necessitat de coordinar els diversos monitoratges i visites d’avaluació que es duen a terme als estats amb l’objectiu que es puguin realitzar visites conjuntes. Saboya va esmentar també els compromisos presos durant la presidència andorrana pel que fa a la ratificació de diversos convenis com el de la violència domèstica, que va poder entrar en vigor en el moment en què Andorra va esdevenir el 10è Estat que el va ratificar, el passat 22 d’abril.
El ministre d’Exteriors també va fer palesa la necessitat de promoure els valors democràtics defensats pel Consell d’Europa, en referència als conflictes actuals i la defensa de l’Estat de dret a escala paneuropea.
Finalment, Saboya va felicitar el treball de la presidència austríaca, que ha fet front a una conjuntura particularment difícil, i va donar la benvinguda a la presidència de l’Azerbaidjan.
Saboya es va reunir amb els seus homòlegs d’Alemanya, Espanya, Luxemburg, Suïssa, Àustria, Lituània, Grècia i Xipre, entre d’altres. Les trobades van servir per tractar de l’aproximació a la Unió Europea i el programa de reformes i d’obertura dut a terme, segons es va informar des del Govern.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte