Diari digital d'Andorra Bondia
Un usuari d’un aparcament comunal d’Encamp pagant l’estacionament.
Un usuari d’un aparcament comunal d’Encamp pagant l’estacionament.

Aparcament gratuït al centre d’Encamp per retenir els turistes


Escrit per: 
Mireia Suero Comellas / FOTO: Facundo Santana

Els turistes que esquiïn a Grandvalira podran gaudir d’unes hores d’aparcament gratuïtes al centre d’Encamp. La mesura s’impulsarà aquesta temporada d’hivern i té com a objectiu retenir els visitants i generar activitat als comerços de la parròquia, amb la creació de llocs de treball que això suposa, ha defensat l’equip de govern comunal. El Comú d’Encamp ja s’ha coordinat amb Saetde perquè ofereixi aquest avantatge als seus clients i s’ha dissenyat un sistema tècnic perquè aquests puguin estacionar “almenys” durant dotze hores després d’esquiar els caps de setmana, ha dit el cònsol menor, Jean Michel Rascagneres.

La iniciativa formava part de les propostes incloses al programa electoral d’UP-Demòcrates i hauria de ser un element que ajudés a posar fi a la situació de la parròquia, que tan sols veu el turisme passar i lluny.

A banda, el Comú té previst impulsar esdeveniments per generar activitat durant l’hivern. Malgrat que ara hi ha posat “el fre de mà” degut a l’alt nivell de contagis, i que s’ha decidit anul·lar el Saló de la infància, “això no vol dir que no fem cap més esdeveniment” durant la temporada, ha assegurat la cònsol major, Laura Mas.

La situació del sector empresarial a la parròquia, tot i estar afectat per la crisi generada arran del Coronavirus com passa arreu, no és especialment crítica. De fet, les dades de què disposa el Comú indiquen que la Covid-19 no ha generat tancaments de comerços, al contrari, ja que s’han registrat més altes que no pas baixes.

Els cònsols han fet aquestes declaracions després del Consell de Comú que ha tingut lloc aquest dijous. En la sessió també s'ha aprovat l’adjudicació dels treballs d’actualització i millora del sistema de control de la climatització de Casa Comuna. La intervenció anirà a càrrec de l’empresa Tècnics d’Instal·lacions i tindrà un cost de 245.700 euros. L’actuació suposarà una millora de l’eficiència energètica de l’edifici del Comú.

Així mateix s'ha aprovat el nomenament dels quatre representants del Comú d’Encamp al consell d’administració de Sercensa per als quatre anys vinents. Aquests seran Antoni Fenés, Jesús Gasset, Xavier Martín i Susagna Venable.

La consellera d’Agrupament Encampadà Esther Vidal, de la seva banda, s'ha interessat pels tests que es fan als treballadors del Comú en cas de contacte amb algun positiu. Es tracta d’una mesura de prevenció del Comú, segons ha indicat la cònsol major. En el cas que el test doni positiu, l’empleat es deriva al seu metge de capçalera. Per ara, s’han fet 19 tests a personal de Casa Comuna i tots ells han estat negatius. La plantilla treballa en dos torns per garantir els serveis.

 

Queixes del PS per una adjudicació directa

El PS ha expressat aquest dijous el seu malestar per l’adjudicació directa dels treballs d’assessorament relatius al Pla d’Urbanisme Parroquial (POUP). La qüestió és que el Comú ha dut a terme aquesta contractació sense convocar cap concurs públic, un fet que anul·la els principis de transparència i concurrència, segons denuncien. Els socialdemòcrates han afirmat que el problema no és el cost de l’adjudicació, que és “anecdòtic”, sinó el fet de no haver informat altres empreses perquè s’hi presentin. “Potser tindríem una sorpresa”, ha dit el conseller David Rios, que ha afegit que l’administració no només ha de ser honesta, sinó semblar-ho. La majoria, però, ha assegurat que el procediment emprat ha estat “l’idoni i correcte”, i ha especificat que es tracta d’una ampliació del contracte inicial. En concret s’ha contractat l’empresa que ha treballat en el POUP els darrers quatre anys perquè assessori els propietaris en l’aplicació del pla un cop aprovat. Per la majoria és lògic que aquesta tasca recaigui en els mateixos professionals i diu que això suposa un estalvi.

aparcament
Encamp
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic