Diari digital d'Andorra Bondia
Conxita Marsol i Miquel Canturri han presentat la prova pilot.
Conxita Marsol i Miquel Canturri han presentat la prova pilot.

El Comú d'Andorra la Vella provarà un sol sentit de circulació a Príncep Benlloch del 17 al 30 de novembre


Escrit per: 
Agències/Foto: Jonathan Gil

Príncep Benlloch, en el tram comprès entre les dues confluències de l'avinguda amb el carrer Ciutat de Valls, és a dir, entre Clara Rabassa i l'Stella serà de sentit únic entre els dies 17 i 30 de novembre. I és que el Comú d’Andorra la Vella ha decidit fer una prova pilot per analitzar si es podria implantar un sol sentit en aquest tram i, per tant, si l’embelliment que es vol fer de la via podria contemplar l’eixamplament de les voreres i un únic carril de circulació. Durant la prova els vehicles només podran circular en aquest tram en sentit pujada, és a dir, de Santa Coloma al centre d’Andorra la Vella. En sentit baixada podran passar per Ciutat de Valls, tot i que es recomanarà la via alternativa d’anar per Prat de la Creu i Baixada del Molí.

La cònsol major de la capital, Conxita Marsol ha remarcat que es fa aquesta prova pilot ara, sense que sigui públic encara el pla de mobilitat de la vall central que ha de fer el Govern, perquè “fa massa dies” que l’esperen. Així, ha recordat que es va dir que es tindria enllestit al juliol “i ja estem al novembre”. A més, els veïns i comerciants d’aquesta zona demanen que es faci alguna actuació ja. A més, ha destacat que la prova començarà un dissabte ja que hi ha menys circulació i s’ha escollit aquesta quinzena, un cop passat l’Andorra Shopping Festival i abans de l’1 de desembre, perquè hi ha menys afluència de visitants. 

Tal com ha detallat el conseller de Serveis Públics i Circulació del Comú d’Andorra la Vella, Miquel Canturri, el transport escolar i els busos de transport públic sí que podran transitar en aquest tram en sentit baixada, ja que es va veure que per quinze dies era molt complex fer els canvis de parades. A més a més, ha afegit que al carrer Roureda de Sansa s’ha eliminat el gir en direcció al carrer Bonavista. Tant Marsol com Canturri han reconegut que aquesta prova pot comportar que el trànsit sigui més dens a Prat de la Creu, tot i que la cònsol ha manifestat que segurament l’afectació no serà tan important com quan la part alta de l’avinguda Meritxell es va tallar per les obres. De fet, Canturri ha assenyalat que en aquest tram de Príncep Benlloch hi ha més circulació en sentit pujada que en baixada i que tampoc no s’espera que hi hagi massa complicacions a Ciutat de Valls a l’entrada i sortida de les escoles. El que sí que “preocupa” la corporació, tal com ha concretat Marsol, és quin impacte podria suposar per a Ciutat de Valls si finalment es decidís fer un sol sentit a l’avinguda.

La cònsol major ha manifestat que aquesta prova pilot serà un dels elements a tenir en compte per prendre una decisió, però n’hi haurà d’altres, com el pla de mobilitat, que fins i tot poden suposar que el sentit de circulació acabi sent el contrari al de la prova pilot. “Hi ha molts elements a analitzar abans de prendre una decisió”, ha manifestat, afegint que no es vol donar cap termini sobre la solució final. Malgrat això, Marsol ha recordat que de cara a l’any que ve es vol encarar la reforma de l’avinguda i que es farà, sigui d’un sol sentit o de dos. En el primer cas, hi ha prevista una partida de 900.000 euros. Si es mantenen els dos sentits, ha conclòs, “aquest embelliment serà més limitat”. La cònsol ha recordat la pèrdua d’atractiu comercial d’aquesta zona i com els propietaris hi veuen la possibilitat de transformar-la en una zona residencial.

sol sentit
Circulació
Príncep Benlloch
Comú d'Andorra
provarà

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte