Diari digital d'Andorra Bondia
 Xavier Marchante, tècnic de l’Oficina de l’habitatge.
Xavier Marchante, tècnic de l’Oficina de l’habitatge.

El confinament dispara el nombre de consultes a l’Oficina d’habitatge


Escrit per: 
Agències / Foto: A. S.

Una de les darreres inauguracions que va fer el Govern just abans del confinament va ser la de l’Oficina de l’habitatge, ubicada a Casa Motxilla, el 25 de febrer. Des d’aleshores ha rebut un total de 117 consultes, de les quals 77 durant les setmanes de confinament. El tècnic responsable de l’oficina, Xavier Mar-chante, explica que des del 16 de març fins al 29 de maig l’oficina va romandre tancada de forma presencial al públic però es continuava oferint el servei telefònic i a través de correu electrònic. “Hem rebut trucades i correus de tot tipus a la tarda que han provocat que el servei s’ampliés”. Cal recordar que en principi l’horari d’atenció era de les 8 fins a les 15.30 hores.

En aquest sentit, Marchante especifica que abans de l’esclat de la Covid-19, les demandes es van centrar en la revisió dels contractes del lloguer arran de la llei de mesures urgents dels lloguers de l’habitatge. “Vam detectar que hi havia propietaris que apujaven l’IPC dos cops l’any, en comptes de només un”, subratlla el tècnic de l’oficina, qui hi afegeix que amb la congelació dels lloguers va haver-hi confusions per part dels llogaters “perquè la gent es pensava que no es podia incrementar el lloguer, però en realitat, sí que es podia incrementar l’IPC”. Així, 86 de les 117 consultes les han fet llogaters.

Per altra banda, la situació generada pel confinament van fer canviar completament el nivell de consultes. “Rebíem trucades de tot tipus i ens vam convertir en un servei més a nivell social i d’ajuts econòmics que en temes d’habitatge”. L’aturada va provocar que a principis d’abril gent es trobés sense cobrar, i per tant “trucaven per veure si oferíem algun tipus d’ajut”. Des de l’oficina “hem actuat com una mena de filtre” per derivar les demandes als departaments o organismes pertinents.

Un cop van sorgir els ajuts del Govern, “vam donar informació sobre aquests ajuts, principalment el del lloguer i el de l’atur”, i representen un 10,2% de les consultes totals. Mar-chante ha afegit que algunes trucades estaven relacionades amb els ERTOs i amb els certificats, ja que algunes immobiliàries no volien fer la reducció del 20% perquè encara no s’havia expedit el certificat.

confinament
dispara
consultes
oficina
Habitatge
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic