Diari digital d'Andorra Bondia
Un exemplar d’isard a territori andorrà.
Un exemplar d’isard a territori andorrà.

La Setmana de la caça de l’isard es tanca amb un total de 4 infraccions


Escrit per: 
Redacció/Foto: Agències

La Setmana de la caça de l’isard s’ha tancat amb un total de quatre expedients sancionadors per infraccions de diversos tipus. Dos d’aquests han estat per capturar dos isards i desplaçar-los de forma prohibida. Les altres dues sancions són dobles. La primera és per estar en acció de caça sense ser el titular de la llicència especial i per no ser el titular del permís d’arma vigent. Quant a la segona, és per estar en acció de caça sense ser el titular de la llicència especial i per no ser el titular de la pòlissa d’assegurança de responsabilitat vigent. Cadascuna de les sancions comporta una multa de 2.000 euros per sanció i la inhabilitació durant tres anys de la llicència de caça o per obtenir-la.

Segons les dades facilitades pel Govern, durant la Setmana de la caça de l’isard s’han registrat un total de 135 captures de les 168 que s’havien autoritzat. Quatre d’aquestes corresponen a diferents constatacions d’infracció. Així, percentualment, s’han acabat caçant el 80,3% dels exemplars permesos, una xifra molt similar a les dades de l’any passat, quan es van abatre el 83,3%. Davant d’això, el Govern destaca que malgrat que hi hagi hagut un increment del nombre total capturat degut a l’augment dels exemplars comptabilitzats, es manté la tendència dels darrers anys. Des del cos de banders s’atribueix al fet que els caçadors són cada vegada més selectius en el moment d’escollir la peça que volen abatre.
La Setmana de la caça de l’isard va començar el 15 de setembre passat i va finalitzar el 22 de setembre. Hi han participat 556 caçadors agrupats en un total de 50 colles. Per altra banda, durant aquest període s’han recollit 107 mostres de melsa, 124 mostres conjuntivals i 94 mostres de sang que han permès extreure 32 sèrums per ser analitzats. Totes aquestes mostres permeten al departament de Medi Ambient continuar coneixent l’estat sanitari de la cabana d’isards al Principat. En aquest sentit, des del cos de banders s’agraeix la participació dels caçadors tant en la recollida de mostres biològiques dels animals com en el recompte general. També es valora positivament la zona establerta a la boca nord del túnel de les Dos Valires destinada a efectuar el control dels isards abatuts, que aquest any, i després d’acordar-ho amb la Federació Andorrana de Caça i Pesca, ha allargat l’horari fins a les 22.30 hores. En aquest punt s’han controlat 124 isards, mentre que la resta han estat controlats pels efectius del cos de banders distribuïts pel territori. 
Des del Govern es va recordar que el termini fixat pel retorn de les anelles per part dels caçadors finalitza el 7 d’octubre vinent.

isard
caça de l'isard
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic