Diari digital d'Andorra Bondia
Les defenses dels processats tenen previst presentar a partir de dilluns tot un seguit de qüestions prèvies.
Les defenses dels processats tenen previst presentar a partir de dilluns tot un seguit de qüestions prèvies.

Les defenses presentaran noves qüestions prèvies al reinici del judici


Escrit per: 
P.G. / FOTO: J.G.

Si no hi ha cap sorpresa més, com un possible ajornament abans que comenci la represa del judici de la causa general de la BPA, el proper dilluns les defenses dels processats tenen previst presentar les qüestions prèvies que ja van presentar al gener de l’any passat, fa 21 mesos, quan Josep Maria Pijuan presidia el tribunal, perquè les conegui la nova composició del tribunal, que ara presidirà Enric Anglada. Però els advocats dels processats en presentaran de noves, perquè durant tot aquest temps que ha estat suspès el judici per les recusacions presentades a tots els membres del tribunal, han sortit coses noves que volen al·legar abans que comenci, efectivament, la vista del judici.
Així doncs, dilluns i tota la setmana vinent està previst (si no hi ha cap novetat d’última hora) que es presentin la suma de qüestions prèvies que aniran presentant els advocats defensors i a les quals s’aniran afegint la resta de lletrats, com ja ho van fer a l’inici del judici. 
Entre les noves qüestions prèvies està previst que diverses defenses denunciïn la vulneració del dret a la intimitat d’algunes persones perquè la batlle instructora va afegir al sumari informació relativa a altres causes obertes per tribunals espanyols. Es tracta dels arguments ja presentats al Tribunal de Corts, després que el Constitucional resolgués en el cas Campos que s’havien de retirar totes les dades sensibles i personals com ara unes escoltes telefòniques  i que no es poden traslladar d’una causa a un altra, quan a més es tracta de jurisdiccions diferents. Aquests arguments ja van ser denegats pel mateix Tribunal de Corts en els darrers mesos, però aquesta decisió no era recurrible per qüestions procedimentals i per això les defenses insistiran durant el judici, per posteriorment poder recórrer-ho al Superior i si fa falta arribar al Constitucional, afirmen alguns lletrats. Per tant, aquesta petició de retirada de certes proves per la vulneració del dret a la intimitat anirà també seguida d’altres de vulneració al dret de la defensa, que alguns ja van presentar al gener del 2018, però que ara tornaran a repetir afegint altres actes cronològics que han passat en el temps de recés. 
Segons el calendari marcat, de dilluns a divendres hi ha previst que es presentin aquestes qüestions prèvies i el tribunal té reservades tres setmanes per prendre decisions al respecte. Durant aquest període es tornarà a suspendre el judici, que hauria de reprendre’s a meitat d’octubre. 

 

BPA
judici
cas BPA
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic