Diari digital d'Andorra Bondia
Foto de l'arquebisbe d'Urgell, Joan-Enric Vives, amb els alumnes de sisè de primària del col·legi espanyol María Moliner.
Foto de l'arquebisbe d'Urgell, Joan-Enric Vives, amb els alumnes de sisè de primària del col·legi espanyol María Moliner.

Vives dona ànims als docents per continuar la tasca educativa dels infants


Escrit per: 
Agències

Seguint la visita pastoral a les institucions d'Escaldes-Engordany, l'arquebisbe Joan-Enric Vives ha estat rebut en la branca de primària del col·legi María Moliner i l'escola andorrana de primera ensenyança de la parròquia. A l'acte també hi ha participat l'ambaixador espanyol, Àngel Ros, que per primera vegada visitava una escola amb el copríncep episcopal. Vives ha animat els mestres a continuar en la tasca d'ensenyar als infants i, després de parlar amb els directors del centre i alguns professors, ha visitat dues aules, on els alumnes li han preguntat curiositats sobre el seu càrrec, com per exemple què el va empènyer a ser mossèn o qui el va ordenar arquebisbe.

Després d'una setmana de visites pastorals a diferents institucions d'Escaldes-Engordany, el copríncep episcopal i arquebisbe d'Urgell, Joan-Enric Vives, ha visitat el col·legi espanyol María Moliner i l'escola andorrana de Primera Ensenyança de la parròquia. Dues institucions que segueixen línies educatives diferents per als infants de primària però que comparteixen un mateix edifici. El sistema educatiu espanyol ensenya a 250 alumnes, mentre que l'escola andorrana té 650 infants escrits.

"Ànims, val la pena", ha dit a una part del claustre abans de pujar a les classes. Vives ha volgut recalcar que, encara que no sempre es valori la feina dels docents, el seu treball és important a l'hora d'educar als infants que passen per les escoles. A la visita l'ha acompanyat l'ambaixador espanyol, Àngel Ros, que per primera vegada visitava un centre educatiu amb el copríncep.

Vives ha recordat durant la visita que ell també va ser mestre en una escola del barri del Poblenou, a Barcelona, impartint classes de català, religió i filosofia. "Si perdés la feina", ha explicat davant d'una representació del claustre, "em dones un tercer o un quart i jo soc feliç". Una alternativa per a ell, que "aquests dies que em mouen tant la cadira", fent referència a temes polèmics, com la possibilitat de legalitzar l'avortament al país.

Per la seva part, Ros ha afirmat que “és destacable que l’arquebisbe doni una importància gran a l’educació”, incorporant els centres educatius en la visita pastoral a la parròquia escaldenca. Aquest dijous Vives visitarà l’escola maternal francesa i, el pròxim dimarts, serà el torn del ministeri d’Afers Socials, Justícia i Interior i de l’escola Sagrada Família, on farà classe als alumnes del segon curs de catequesi.

El copríncep ha pogut parlar amb alumnes de sisè de primària, que li han preguntat sobre el seu càrrec. Per exemple, ha explicat als infants que va ser nomenat arquebisbe pel papa Benet XVI fa divuit anys o que va decidir ser mossèn perquè va veure que la seva vocació era ajudar als altres.

Número de vots: 128
Comentaris: 1

Comentaris

De fet no perd la feina,sols la deixa. De ben segur que podria ser un gran professor i home de fe.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic