Gómes atura amb el peu una rematada de Van Bommel quan l’AZ Stadion ja cantava el gol.

Adeu al somni europeu

M. S. / Foto: AZ Almaart

L’FC Santa Coloma es va acomiadar ahir del somni europeu en perdre davant l’AZ Alkmaar per 2-0 en el partit de tornada de la tercera ronda prèvia de la UEFA Conference League, disputat a l’AZ Stadion d’Alkmaar.

Els de Dimitry Cheryshev, que van caure per la mínima en el matx jugat a l’Estadi Nacional la setmana passada després d’encaixar un gol de rebot a poc menys de vint minuts del final, van sortir convençuts de les seves opcions de remuntar l’eliminatòria i van plantejar un partit similar al de l’anada si bé, en aquesta ocasió, el quart classificat de l’Eredivisie 2022-2023 i vigent semifinalista de la Conference League no es va deixar sorprendre.

Els de Pascal Jansen van sortir en tromba i ja al minut dos Pavlidis posava a prova Gómes amb una rematada amb poc angle després de rebre a l’espai per la banda. Als cinc, era Hatzidiakos qui rematava fora des de la frontal de l’àrea petita un córner servit per Sugawara, i tres minuts després, novament Pavlidis, estrellava la pilota al cos del porter colomenc a la sortida d’un nou córner. Als dotze, cavalcada per l’esquerra de Van Bommel, que sol davant Gómes li tira altre cop la pilota al cos.

Amb el pas dels minuts l’ímpetu dels holandesos es va anar frenant, si bé dominaven còmodament el matx. Els de Cheryshev, que es defensaven amb ordre, van provar d’estirar línies cap a punt: primer amb una cavalcada de Garrido per la dreta sense perill, i posteriorment amb una combinació per l’esquerra entre Novoa i Crespo que va acabar amb centrada d’aquest últim i un remat forçat de Garrido que va sortir a prop del pal de la porteria defensada per Ryan.

Els minuts passaven per desesperació dels 10.000 l’AZ Stadion. I quan semblava que s’arribaria al descans amb el marcador inicial i més ben posicionat i control tenien els colomencs, una transició rapidíssima dels holandesos, pilota a l’espai per la banda esquerra per Van Bommel que, des de fora l’àrea, veient Gómes avançat el va superar per alt amb una impecable vaselina, que complicava l’esperança colomenca de poder remuntar.

La segona part va arrencar igual que la primera. Encara no s’havien disputat cinc minuts i Gómes, el millor ahir dels andorrans, va haver de treure una nova mà salvadora per evitar el gol de Pavlidis, que en va tenir dues de gairebé consecutives, mentre De Wit desaprofitava una passada de Van Bommel, que el va deixar sol davant el porter colomenc.

Malgrat el domini, els de Jansen no aconseguien concretar les ocasions, la manca d’encert i les espectaculars aturades de Gomés mantenien el partit obert, si bé els andorrans tenien moltes dificultats per combinar i arribar a l’àrea holandesa.

Els dos entrenadors van moure les banquetes, però la tònica va continuar igual. I de la mateixa manera que al primer temps, quan semblava que l’1 a 0 seria definitiu, contra rapidíssima conduïda per Mihailovic, que davant la sortida a la desesperada del porter colomenc va cedir a Lahdo, que va marcar a porteria buida i va sentenciar el matx.

3-0 per al conjunt holandès al global de l’eliminatòria i satisfacció de l’FC Santa Coloma per haver plantat cara a un rival molt superior.