El Lusitans venç a la pròrroga i jugarà la final amb el Pidasa

Emocions molt diferents les que es van viure a Aixovall. Mentre que el Pidasa FC Santa Coloma es classificava plàcidament per a la final de la Copa Constitució, gràcies a la còmoda diferència que va obtenir en l’anada, el Construccions La Posa FC Lusitans va haver de lluitar més, guanyant-se el bitllet a la pròrroga en un enfrontament disputat.

L’Escale UE Santa Coloma sortia al camp sabent que tenia assegurada la seva participació en la primera ronda de la Lliga Europa, ja que el Matecosa UE Sant Julià havia perdut el matx disputat al migdia. Aquesta eliminatòria estava del tot oberta després de l’empat a un de l’anada. Dos Reis va avançar el Lusitans al minut 60, però al 81 Buixó feia l’empat per a l’Escale. El partit se n’anava a la pròrroga, amb trenta minuts per endavant per decidir el segon finalista. Ben aviat el Lusitans es va posar al davant amb una diana als cinc minuts de Reis, que va valer la classificació a la fi.

Qui millor ho tenia en aquestes semifinals era el Pidasa, que va tornar a superar el Matecosa, que sortia al camp amb baixes importants. En aquesta ocasió va guanyar per 2-0, que deixa un global de 5-0 per als de Luis Blanco. Els colomencs no van voler que hi hagués cap mena de sorpresa i abans del quart d’hora ja s’havien posat al davant amb una diana de Pousa. Sonejee, al minut 76, va fer el segon.

La final es disputarà el pròxim 27 de maig a Aixovall. Serà a les cinc de la tarda. El Lusitans té l’opció de fer el doblet, després d’haver-se adjudicat aquesta temporada la Lliga Nacional. Per la seva banda, el Pidasa té l’oportunitat de sumar un títol, ja que no va poder guanyar ni la Supercopa ni la Lliga.

L'Inter agafa avantatge

La lluita per competir la pròxima temporada a Primera Divisió ha començat. El Construccions Modernes Inter Club Escaldes ha fet un pas ferm per seguir un any més en la màxima categoria del futbol nacional, després de superar el Desigual UE Extremenya per 2 a 0 en el partit d’anada de la promoció.

Al minut 35 l’Inter es va avançar mitjançant Pandoro, resultat amb el qual es va arribar al descans. En la segona part el marcador no es va tornar a moure, tot i les arribades dels dos equips, fins que, quan passava un minut del temps reglamentari, Pinho va fer el segon dels escaldencs, que tenen de cara la permanència després d’aconseguir aquest resultat amb dos gols de diferència. El partit de tornada es disputarà diumenge vinent al camp d’Aixovall, a les vuit del vespre.