L’hegemonia del Don Denis continua sense tenir fre

Ja fa tres temporades que el Don Denis FC Santa Coloma domina la Lliga Grup Becier, la primera divisió del futbol andorrà, i també en farà tres que és l’únic representant del futbol del país a la primera prèvia de la Champions League. El Don Denis FC Santa Coloma ha portat més solidesa defensiva a l’estil de joc que vol imposar Richard Imbernón: toc i més toc. Els colomencs només han perdut un partit i n’han empatat dos en la competició domèstica, i a dues jornades per acabar el play-off pel títol van aconseguir el punt que els feia falta per conquerir el tercer títol consecutiu de la Lliga Grup Becier. “Estic molt content perquè cada cop és més difícil. Som justos guanyadors del títol perquè només hem perdut un partit en la Lliga. Ara aprofitaré per donar descans als internacionals i donar minuts als que no en tenen tants. Hi ha moltes coses en joc i competirem en aquests dos partits que queden”, va assegurar al final del partit el tècnic, Richard Imbernón, que va dedicar la victòria “als meus pares”, va dir en declaracions a FAF TV.

El Don Denis FC Santa Coloma va sumar el punt que li feia falta contra el segon classificat, l’FC Lusitans Les Barques. Tot i el resultat final de 0 a 0 hi va haver moltes ocasions de gol. De fet, al minut 5 Cristian Martínez va tenir la primera ocasió amb una vaselina que va sortir fora per poc. Va ser el primer avís que el Don Denis no anava a buscar l’empat a 0 i, al minut 12, Gabi Riera va enviar de volea la pilota per sobre del travesser. La resposta de l’FC Lusitans, entrenat per Raúl Cañete, va ser amb un xut de Riera que va sortir un xic desviat. Al minut 32, Cristian Martínez es va quedar tot sol davant Richi Paz, però l’internacional no va poder superar el porter de l’FC Lusitans ja que l’ex de l’Eldense va refusar amb el peu. Cinc minuts després, Cristian Martínez va buscar l’assistència cap a Gabi Riera, però Richi Paz va salvar la rematada de l’espigat davanter. Un minut abans d’arribar al descans, una centrada de Fabio la va rematar Riera, Eloy Casals va refusar i va salvar el gol dels de Raúl Cañete.

A la represa, l’FC Lusitans va abaixar pistonada i no va arriscar gaire. Al minut 49, Juanfer Laín va rematar de cap una falta treta per Marc Pujol i Richi Paz va tornar a salvar. El Don Denis va mostrar més ambició que el seu rival i al minut 71 l’àrbitre Ignasi Villamayor va anul·lar un gol que va semblar una rematada de cap franc de Fernando a la sortida d’un córner. El punt necessari per ser campions el van sumar ahir i la celebració va ser sonada, tot i que últimament estan força acostumats a celebrar títols de Lliga. “Tenim clar el que volem jugar i ens mantenim ferms. Creiem que som els millors perquè sabem a què juguem. Hem demostrat un bon nivell”, va assegurar el capità del Don Denis, Marc Pujol, que va tenir una dedicatòria especial: “Això és només futbol, amb tots els problemes que hi ha al món com la guerra a Síria.” Com sempre, especial en els seus missatges, el migcampista internacional. D’altra banda, aquest empat dóna la classificació matemàtica per disputar la prèvia de l’Europa League al Lusitans.

Per la seva banda, el Tic Tapa UE Sant Julià, sense cap objectiu després de quedar-se fora de la classificació europea, va golejar per 3-0 la UE Santa Coloma, que sembla que ha llançat tots els daus de la sort a la final de la Copa Constitució per classificar-se per disputar la prèvia de l’Europa League. El porter Coca va ser el gran protagonista en aturar un penal a Jordi Rubio i després marcar el primer del partit des del punt de penal. L’andalús va tornar a marcar després d’aquella final de la Copa Constitució que va donar la classificació europea als lauredians. També van marcar Alfi Conteh, que no estava en fora de joc, i Bruninho, amb el tercer.

El Penya Encarnada necessita un miracle

El Penya Encarnada té a tocar la Lliga Biosphere després de rebre un dur correctiu de l’Assegurances Generals d’Andorra FC Ordino, que va assolir la salvació matemàtica. El resultat va ser de 3 a 7 amb un parcial de 0 a 4 d’inici amb gols d’Esparza en pròpia meta, Noham Pereira, Marc Aranyó i Dani Luque. La remuntada va ser una missió impossible. L’FC Encamp va perdre per 4 a 3 contra La Adelita UE Engordany i si el cap de setmana que ve puntua certificarà el descens del Penya Encarnada, que ho té molt magre.