Diari digital d'Andorra Bondia
El ministre portaveu, Eric Jover, en la compareixença d’avui.
El ministre portaveu, Eric Jover, en la compareixença d’avui.

Constituïda la comissió per millorar el funcionament de la Justícia


Escrit per: 
Redacció/Foto: SFGA

La comissió de treball que ha d’abordar la situació de la Justícia i buscar solucions per millorar-ne el funcionament, que van acordar tirar endavant divendres passat el cap de Govern i el titular de Justícia i Interior en la reunió amb el Col·legi d’Advocats, s’ha constituït, segons ha informat avui el ministre portaveu, Eric Jover, que ha avançat que els pròxims dies tindrà lloc la primera reunió i ha explicat que la comissió la integren un membre titular i un membre suplent del ministeri de Justícia i Interior, del Consell Superior de la Justícia, del Col·legi Oficial d’Advocats d’Andorra, del Col·legi Oficial de Procuradors d’Andorra i de Cambra de Saigs. 

D’altra banda, però encara en l’àmbit del ministeri de Justícia i Interior, Jover ha informat que el Govern ha aprovat el reglament d’accés i promoció al Cos de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvaments, text que permet agrupar la normativa en un sol text i adaptar a les necessitats i especificitats del cos aquest element clau per al seu funcionament.

Així, el reglament estableix els criteris per proveir les places de direcció i de membres del cos, els requisits que s’han de complir, els sistemes de provisió de places i les proves, les bases de la convocatòria i els mèrits que cal valorar. També atorga la competència per determinar els requisits, l’execució i l’organització de les convocatòries al Comitè Tècnic de Selecció i, per acabar, fixa els períodes de formació i de prova a què estan sotmesos els membres del cos fins al nomenament definitiu.

Estudi per la zona franca
El ministre portaveu ha informat també de la contractació de la Fundació ICIL (Institute for Carrers and Innovation in Logistics & Supply Chain) per a l’elaboració d’un estudi entorn a la implantació d’una zona franca al país, un projecte inclòs en el pla H23. L’empresa escollida, que tindrà tres mesos per fer aquest estudi, rebrà 23.500 euros per dur a terme aquest projecte que, entre altres qüestions, haurà d’avaluar elements com ara les modificacions fiscals o legislatives que serien necessàries per impulsar la zona franca.

El consell de ministres ha acordat també l’adjudicació dels treballs per al disseny i implementació de la plataforma d’informació i difusió estadística del departament d’Estadística a l’empresa Serveis i Sistemes Gràfics 2007 SL, per un import de 101.265,84 euros.

Tallers escolars sobre drogues
En el marc del Pla nacional contra les drogodependències (PNCD), el Govern ha acordat la licitació d’un concurs públic per a impulsar tallers de prevenció de drogodependències adreçats als alumnes dels tres sistemes educatius del país. Les empreses interessades poden presentar les ofertes fins al 2 de desembre.

Cooperació internacional
L’Executiu ha aprovat les contribucions voluntàries per un import global de 40.000 euros a favor del Fons de l’ONU sobre les formes modernes d’esclavatge, a l’Organització per a la Prohibició de les Armes Químiques, al Fons Fiduciari per a les Víctimes de la Cort Penal Internacional i la contribució voluntària a l’Acadèmia de Dret Internacional de la Haia.

Constituïda la comissió per millorar el funcionament de la Justícia

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte