Diari digital d'Andorra Bondia
La nova executiva del PS formada per Maria Nazzaro, Pere Baró i Marta Pujol.
La nova executiva del PS formada per Maria Nazzaro, Pere Baró i Marta Pujol.

El PS “regenerarà” els comitès parroquials per “fer fora DA” dels comuns


Escrit per: 
Victòria Gómez Pérez / Foto: PS

La nova executiva del Partit Socialdemòcrata (PS), amb Pere Baró al capdavant, espera aconseguir la “regeneració” dels comitès locals per, de cara a les eleccions comunals del mes de desembre, donar un impuls als valors del partit i “treure DA” dels comuns. Baró, que va ser escollit ahir com a nou president de la formació, va assegurar que la seva idea inicial no era ser la cara visible, però en l’últim mes i mig “un grup de persones hem treballat en un projecte en què hem sabut trobar l’equilibri entre gent jove i gent amb experiència” i el resultat és “interessant”, el que l’ha animat a continuar “amb ganes i passió”. Totes aquestes persones, va explicar, han fet autocrítica després de la patacada electoral i les principals conclusions que han extret són que “no vam saber captar el vot del canvi” i que “no vam veure que allò que la gent necessita són noms nous”. De fet, va posar com a bona prova l’èxit de Concòrdia,  que pocs mesos després de la seva creació sí que va arribar als descontents i s’han convertit en la principal força de l’oposició, relegant els socialdemòcrates a la tercera posició.

Així les coses, la voluntat a partir d’ara és no repetir errors del passat i centrar-se en el futur més immediat. Per aquest motiu, va insistir Baró, la nova direcció ja treballa en la reactivació dels comitès locals. En relació amb possibles pactes per als comicis, seran els mateixos comitès els que hauran de decidir com volen concórrer-hi, tot i que en cas d’aliances, aquestes hauran de ser votades prèviament per la militància i cenyir-se als valors i a la ideologia socialdemòcrata. “Si tenim una cosa bona és que som una executiva molt coral. Hi ha uns càrrecs perquè així ho obliguen els estatuts del partit, però cadascú pot dir la seva”, va indicar el nou president.

El partit també s’ha marcat com a fites la renovació de la seva imatge, la promoció d’actes, trobades i activitats i la millora de tots els canals de comunicació, entre altres.

La nova executiva estarà formada, a banda de per Baró, per Marta Pujol com a primera secretària, Maria Nazzaro com a secretària d’Organització, Sergi González com a portaveu, Maria del Carmen Garcia, Joao de Melo i Gerard Alís com a vocals i Tomàs González com a coordinador de la Joventut Socialdemòcrata. Així mateix, Maria Alaminos, Vicenç Alay, Jean-Michel Armengol, Josep Maria Cucalón, Jordi Font, Mariona González, Antoni Miralles, Tomàs Riart, M. Carmen Sánchez i Jordi Torné, i les conselleres generals Susanna Vela i Judith Salazar, formen el nou consell directiu. Jan Cartes és el defensor de l’afiliat.

Andorra
PS
Baró
comitè local
parròquies
comuns
eleccions

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

Ja podeu pedalar

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte