Diari digital d'Andorra Bondia

Eusebi Nomen dóna per tancat l'afer d'Òscar Encuentra amb la dimissió de l'escaldenc


Escrit per: 
Agències

Eusebi Nomen i Josep Maria Bringué, els dos consellers generals d'Andorra pel Canvi (ApC) han comparegut aquest divendres a la tarda en roda de premsa per donar per tancat políticament l'afer d'Òscar Encuentra després que aquest hagi presentat la seva dimissió del càrrec al migdia d'aquest divendres.

El president del grup parlamentari, Eusebi Nomen, no ha volgut respondre les manifestacions que aquest divendres al matí ha fet Encuentra a l'ANA sobre la constatació, després de l'executiva de dijous d'una 'voluntat malintencionada' cap a la seva persona i que s'havia aprofitat l'afer per fer-lo caure políticament.

Nomen s'ha limitat a agrair que Encuentra hagi fet efectiva la seva dimissió i que 'les relacions amb Renovació Democràtica (RD) seguiran iguals', ja que 'no hi ha hagut cap trencadissa' a l'interior de la plataforma política.

'Donem per tancat aquest capítol que és de l'àmbit personal i professional del senyor Encuentra i que no té res a veure en l'àmbit polític', ha dit Nomen. I ha afegit que 'entenc que està passant un moment molt dur i no tinc cap comentari a fer'.

Amb aquest cop de porta polític a l'afer, el president del grup parlamentari hi ha inclòs la negativa a fer cap actuació judicial. Nomen ha dit que 'correspon a d'altres institucions actuar de la forma que creguin convenient' ja que 'els meus coneixements sobre dret penal no arriben a saber si hi ha delicte' com per elevar a instàncies judicials l'acta notarial de les converses de xat del ja exconseller general amb la menor. El líder d'ApC sí que ha desvetllat que el pare de la menor manifesta en l'acta notarial 'les intencions de portar això fins on calgui'.

Eusebi Nomen ha explicat que va ser precisament el pare de la menor qui el va posar en coneixement que hi havia una còpia simple a la notaria adreçada a ell de les transcripcions del xat, i ha trobat del tot normal l'actuació del pare comunicant l'afer tant a la direcció de l'escola com a ell en tant que president del grup parlamentari ja que tal 'com a reconegut Encuentra, el seu comportament no és el que s'espera d'un educador i polític'.

Carles Ensenyat, el número 4 de la llista nacional d'Andora pel Canvi i promotor d'Units pel Progrés d'Encamp, ocuparà l'escó parlamentari que deixa Òscar Encuentra i, tal com ha avançat Nomen, molt probablement assumirà totes les tasques que fins ara feia el polític escaldenc, entre elles la negociació de les lleis sindicals. Ensenyat, però, no prendrà possessió del seu càrrec fins el dia 22 de setembre, data en què hi ha la primera sessió plenària del Consell General. Mentrestant, Jordi Torres Puig, de CR, formarà part nominalment d'ApC perquè no perdin la condició de grup parlamentari fins la incorporació al grup d'Ensenyat -cinc dies després del jurament de l'encampadà-.

De cara al futur, Eusebi Nomen s'ha mostrat convençut que la dimissió d'Encuentra 'no hauria d'afectar en res, perquè sempre hem actuat per consens. A ApC no s'ha votat mai'. I ha afegit que aquestes dinàmiques de consens 'no s'han de veure afectades per això'.

Comunicat breu d'Encuentra
D'altra banda, l'exconseller general Òscar Encuentra ha enviat un breu comunicat aquest divendres a la tarda on diu textualment que 'he volgut prioritzar el deure de respecte envers el Consell General, i per aquest motiu no he posposat més aquesta renuncia. Fidel a la meva conducta de honestedat, sinceritat i responsabilitat. Dono les gràcies a tots aquells ciutadans que van dipositar la seva confiança en mi. I a tots aquells que en aquest moments difícils, m’estan mostrant el seu suport'.

Al matí d'aquest divendres, i moments abans de presentar la renúncia, Encuentra ha declarat  a l'ANA que en el decurs de l'Executiva de dijous havia pogut constatar que hi havia hagut 'malintenció política' aprofitant l'afer per fer-lo fora del Consell General.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte