Diari digital d'Andorra Bondia
López i Vela en la compareixença d'aquest dijous.
López i Vela en la compareixença d'aquest dijous.

Les taules de debat sobre el futur del país, en marxa el 27 d’abril


Escrit per: 
M.S.C. / FOTO: PS

Les taules de debat sobre el futur del país, batejades com a Andorra, reptes de futur. Espais de reflexió i debat, arrencaran el 27 d’abril i s’allargaran tot el mes de maig i juny. Les trobades, obertes a la participació del Consell General, Govern, comuns i la societat civil, es distribuiran en diferents taules de treball i comptaran amb el suport d’experts nacionals i internacionals. En concret, hi haurà cinc espais de treball: un sobre la diversificació i transformació econòmica; un de relacions internacionals i desenclavament físic; un altre dedicat a la salut, el benestar social i la solidaritat; un quart sobre les administracions públiques i la seva transformació; i el darrer sobre transició energètica, canvi climàtic i medi ambient.

La consellera socialdemòcrata, Susanna Vela, ha afirmat que la intenció és que al final del debat es puguin recollir les aportacions en unes conclusions, que seran una eina útil per a tots els actors a l’hora de dissenyar accions a mig i llarg termini en l’Andorra post-Covid.

El punt de partida d’aquestes taules sorgeix d’una iniciativa parlamentària presentada el 7 de juliol del 2020 pels consellers generals socialdemòcrates en la qual plantejaven la creació d’una comissió especial per a la reconstrucció i l’impuls econòmic i social d’Andorra per definir les mesures necessàries per afrontar la situació originada pel coronavirus. Tenint en compte l’oferiment dels grups de la majoria per aquest nou format, el PS ha retirat la proposta d’acord. El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López, ha destacat que “estem contents d’haver iniciat un treball que la setmana que ve es presentarà en un altre format”.

 

PS
Andorra
reptes de futur. Espais de reflexió i debat

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte