Diari digital d'Andorra Bondia
Liberals i SDP veuen amb bons ulls l’aprovació d’una llei d’emprenedoria
Liberals i SDP veuen amb bons ulls l’aprovació d’una llei d’emprenedoria

Liberals i SDP veuen amb bons ulls l’aprovació d’una llei d’emprenedoria


Escrit per: 
M.S.C ./M.S./FOTO:J.G.

Liberals d’Andorra (LdA) i Socialdemocràcia i Progrés (SDP) veuen amb bons ulls l’aprovació d’una llei d’emprenedoria tot i que es mostren a l’espera d’analitzar el text elaborat pel Partit Socialdemòcrata (PS) abans de pronunciar-se sobre el document. Així, el conseller general del grup parlamentari liberal Joan Carles Camp va destacar que al programa electoral ja hi recollien l’aposta de la formació per “l’emprenedoria d’Andorra” i per això va declarar que “celebrem que es faci una llei” sobre la matèria, ja que és una sortida que ha adoptat gent “jove i no tan jove” en un context econòmic complicat. Per això va exposar que estudiaran la proposició de llei del PS i analitzaran si s’adapta a la proposta que havia treballat LdA per les eleccions.

En relació amb la concessió d’incentius fiscals i subvencions prevista en el redactat del PS, Camp va recordar que una de les dificultats amb què es troben els emprenedors a l’hora de tirar endavant el negoci és la qüestió del finançament. Per això es va mostrar favorable a mesures com la reducció de la cotització dels autònoms i també als ajuts directes. “Preferim fer ajudes a emprenedors del país que no grans apostes que s’han fet darrerament i que no han arribat enlloc”, va dir al mateix temps que va indicar que les aportacions a aquests professionals no seran tan grans com les que requereixen grans empreses de fora. Així mateix, LdA és favorable a fer un pas més en l’agilització del tràmits. Quant a la regulació de noves formes de finançament també previstes a la llei presentada pels consellers socialdemòcrates, Camp considera que seria complicat legislar-les a través d’una llei d’emprenedoria, tot i que va afirmar que caldria analitzar-ho. En tot cas considera que els dos aspectes podrien anar per “camins paral·lels”. El conseller general liberal va concloure que ara el seu grup analitzarà el text del PS i va assegurar que estan disposats a treballar-lo “perquè els emprenedors són d’aquí”.

De la seva banda, el conseller general d’SDP Víctor Naudi va declarar que “tot el que sigui fomentar l’emprenedoria és positiu” encara que caldrà esperar el redactat del text. Sobre aquesta qüestió, el polític va indicar que “amb tantes reunions d’amagatotis, Pere López s’ha contagiat de la forma de fer d’Antoni Martí” ja que si el PS vol el màxim suport al text hauria calgut haver-ne parlat abans amb els grups parlamentaris.  

Tot i que des d’SDP consideren que la llei pot ser positiva i útil, diuen que abans hi ha molt recorregut per fer com ara resoldre la qüestió de les cotitzacions dels autònoms o l’agilització dels tràmits administratius, aspectes que consideren que ajudarien més que no pas un text d’aquest tipus. La formació també va recordar que ni la llei de comerç, ni la de comerç electrònic, ni la de cooperatives no ha facilitat ni resolt els problemes dels emprenedors ja que “nos sols fa falta lleis sinó voluntat política”. Amb tot, SDP es va mostrar a l’espera de poder analitzar la proposició de llei impulsada pel PS. 

DA va declinar fer cap declaració fins que no disposi de la proposició de llei del PS.

llei
emprenedoria
LdA
SDP
liberals
Consell General

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte