Diari digital d'Andorra Bondia
La consellera general no adscrita, Carine Montaner.
La consellera general no adscrita, Carine Montaner.

Montaner pregunta al Govern sobre possibles conflictes d'interessos de l'assessor de vacunació


Escrit per: 
Redacció / Foto: Facundo Santana

La consellera general no adscrita, Carine Montaner, ha entrat una nova pregunta a Sindicatura per tal que el Govern doni resposta als seus neguits sobre possibles conflictes d'interessos que afectarien al doctor Federico Martinón Torres, assessor de l'executiu per a la campanya de vacunació.

Montanar basa els seus dubtes en notícies aparegudes en mitjans espanyols anteriors a la pandèmia i que parlen d'una estreta relació entre Martinón i les farmacèutiques Pfizer, Janssen i GSK. De fet, cita un article en què s'explica que l'actual assessor del Govern hauria cobrat gairebé 100.000 euros per part de Pfizer i GSK entre els anys 2017 i 2018, quan a Espanya es parlava d'ampliar el finançament públic de les vacunes contra la meningitis. Igualment, assenyala que el pediatre és "partidari de la vacunació obligatòria" i un "intens promotor a través del seu compte de Twitter de la inoculació de les vacunes Covid en menors".

Per tot plegat, Montaner demana si el Govern tenia coneixement dels possibles conflictes d'interessos de Martinón, si abans de contractar-lo li van fer firmar una declaració de conflictes d'interessos precisant els noms de les firmes farmacèutiques per les quals el metge hauria treballat i els imports rebuts, i per últim, pregunta quin és el motiu pel qual es contracta un assessor de fora "ara que tenim una experiència viscuda i un comitè científic en marxa". La consellera també ha fet una segona petició d'informació en la qual demana una còpia del contracte de l'assessor de salut i el seu currículum.

Andorra
Montaner
preguntes
control
martinón
conflicte
interessos
Salut

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte