Diari digital d'Andorra Bondia
Rodríguez i Solanes en el jurament per renovar el càrrec de batlles.
Rodríguez i Solanes en el jurament per renovar el càrrec de batlles.

Bea, Moreno, Mingorance i Bailén, candidates a magistrada de Corts


Escrit per: 
P.G. / Foto: Jonathan Gil

Les batlles Cristina Bea, Canòlic Mingorance, Maria Àngels Moreno i la fiscal Carolina Bailén són les quatre candidates que s’han presentat a la nova plaça de magistrat del Tribunal de Corts, creada per donar més marge de treball a aquesta instància, que ha resultat limitada quant a recursos pel macrojudici de la BPA. Serà, doncs, una plaça a temps complet. Això, però, podria suposar restar un efectiu a les batllies especialitzades en delictes econòmics i crim organitzat, ja que Mingorance i Moreno són les batlles que van rebre aquesta formació especialitzada. 

El president del Consell Superior de la Justícia (CSJ), Enric Casadevall, va manifestar ahir que, malgrat que Mingorance i Moreno són batlles especialitzades que han rebut formació en matèria de blanqueig de diners i de narcotràfic, “no se les pot privar de créixer” en la seva carrera professional. Així doncs, en cas que una d’elles fos l’elegida per ocupar la plaça de magistrat de Corts,  “haurem de formar qui la substitueixi ràpidament”. 

 El CSJ té previst dilluns vinent fer el recompte dels valors i mèrits tècnics i la setmana següent es preveu fer les entrevistes personals. Segons Casadevall, a mitjans del mes de juny s’hauria de prendre la decisió i posar nom i cognoms a la nova plaça de magistrat del tribunal que presideix Josep Maria Pijuan.

El president del CSJ va manifestar ahir que no es preveu cap canvi en la configuració del programa informàtic de la justícia, després que en el cas de La Manada es filtressin dades personals de la víctima. Segons Casadevall, s’ha de tenir cura de qui i com es filtren les informacions. 

Tot i això, el que sí que es preveu és una reforma en els formularis i s’han creat unes comissions formades per personal de les diferents àrees  per tractar temes com, “per exemple, l’elaboració de plantilles, de penal, de civil o d’administratiu, perquè siguin les mateixes per a tothom i per agilitzar la feina”. 

Per altra banda, ahir va sortir al BOPA l’adjudicació de l’assessorament per equipar serveis de neteja, trasllat i seguretat a la  nova Seu de la Justícia, per un import de poc més de 32.000 euros. Casadevall va confirmar que les obres del nou edifici van a bon ritme, “només amb uns dies de retard”, va dir, i que aviat està previst que els responsables de l’obra presentin un despatx de batlle de mostra a les obres. 

Rodríguez i Solanes renoven com a batlles

Immaculada Rodríguez i Laura Solanes van jurar ahir totes dues per renovar els càrrecs de batlles. Rodríguez és, des del 2012, batlle en la secció civil i administrativa, i Solanes, des del mateix any, ho és en la secció civil i de menors.  L’acte de renovació dels càrrecs judicials, que només consisteix a jurar o prometre de nou el mateix càrrec i per als propers sis anys, i que en altres jurisdiccions europees es fa automàticament,  canviarà de format i, segons va avançar ahir Casadevall, un cop es tingui la nova Seu de la Justícia es farà allí. El nomenament dels nous càrrecs o d’altres que hagin canviat i pujat en la carrera professional es continuaran fent de manera solemne a la Sala de Justícia de la Casa de la Vall.

Bea
Moreno
Mingorance i Bailén
candidates
magistrada
Corts
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic