Diari digital d'Andorra Bondia
L'ajuntament va iniciar la desinfecció d'elements del mobiliari urbà.
L'ajuntament va iniciar la desinfecció d'elements del mobiliari urbà.

Deu casos confirmats a la Seu


Escrit per: 
Redacció / Foto: Ajuntament de la Seu d'Urgell

Quatre pacients amb Covid-19 estan ingressats a l'hospital de la Seu, segons l'actualització de dades facilitades per l'alcalde i president de la Fundació Sant Hospital, Jordi Fàbrega. Hi ha també dues persones més pendents dels resultats de les anàlisis. Els malalts estan estables, a planta.A banda, una quarantena de veïns de la ciutat romanen aïllats a casa, entre els quals hi ha sis casos positius. L'alcalde recorda que l'hospital encara té llits lliures -calcula que seran tres les places d'UCI que es poden habilitar- però fa una crida a no baixar la guàrdia. A la demarcació de Lleida, segons dades del Departament de Salut de la Generalitat, set persones han mort en les últimes hores, sumant ja vint víctimes mortals a causa de la Covid-19. Salut va confirmar també 60 casos positius nous, que eleven a 319 el nombre de persones diagnosticades. Pel que fa a tot Catalunya, hi ha 11.593 contagis i la malaltia ha provocat 672 víctimes mortals.

Tornant a la Seu, Fàbrega alerta que la taxa de contagis, que actualment se situa en 3,4 (això vol dir que cada persona infectada encomana el virus a 3,4 persones) encara és massa alta i que si aquest ritme no baixa els números adverteixen que en un lapse tan curt com una setmana tota la població de la Seu podria quedar infectada.

Desinfecció

El servei de neteja de l’Ajuntament va iniciar ahir la desinfecció de bancs per seure, baranes i papereres de la ciutat amb l’objectiu d’eliminar la presència del coronavirus en aquest mobiliari urbà. Així, a més a més de la neteja que es fa periòdicament amb detergents tensioactius habituals en aquests elements del mobiliari urbà, es desinfectarà amb productes viricides. Aquesta acció segueix la recomanació feta pel Departament de Salut català  pel que fa la neteja i desinfecció d’espais i instal·lacions de concurrència pública, on pugui haver més contacte amb les mans, davant del fet que els coronavirus tenen una supervivència entre 2 hores i 9 dies.

Per portar-ho a terme, l’Ajuntament urgellenc mitjançant l’empresa Optima La Seu S.L. disposa d'una màquina amb una llança d'aigua a pressió i un conductor per  desinfectar papereres i  bancs  de les places Sant Roc, Les Monges, Patalin, Pati Palau i carrer Capdevila.

També es desinfectaran les baranes de la plaça de Les Monges, carrer Major, entrada de l’Ajuntament, la de la rampa del carrer Major, les baranes del carrer Major amb Fra Andreu Capella, Parc del Cadí, Baixada del Molí, la baixada dels Voluntaris i la de Sant Domènec. A més, també es desinfectaran les pilones amb il·luminació viària del carrer Major.

Eixample

L’Ajuntament, amb personal propi del servei de neteja viària, disposa d'un camió-cuba amb una llança d'aigua a pressió, un conductor i un peó, que desinfectarà la zona de Eixample de la ciutat on hi ha ubicats l'hospital i comerços (entre passeig Joan Brudieu, avingudes de Pau Claris, Valls de Valira i del Salòria, i el carrer Bisbe Iglesias Navarri. Aquest camió-cuba també desinfectarà papereres i bancs del passeig Joan Brudieu, i el passeig Pasqual Ingla, i les baranes de l’entrada del Col·legi La Salle.

Tot i que la desinfecció d'aquests elements ha d'ajudar a contenir la propagació del coronavirus, es posarà una etiqueta a tots els elements desinfectats amb el següent advertiment: "La supervivència del coronavirus pot ser de fins a 9 dies. Aquesta superfície ha estat desinfectada però no la toquis. Si l’has tocat, renta’t les mans de seguida’.

No obstant, no es desinfectaran elements que normalment no es toquen amb les mans com façanes, faroles, arbres i senyals de trànsit.

 

 

 

 

 

deu
confirmats
Seu
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic