Diari digital d'Andorra Bondia
Jesús Celada Pérez.
Jesús Celada Pérez.

El Govern destina més de 8,3 milions d’euros a la promoció dels drets de les persones amb discapacitat


Escrit per: 
Redacció

El ministeri d’Afers Socials, Habitatge i Joventut organitza aquest dijous a les 19:30 hores la conferència telemàtica ‘Com afrontar els nous reptes socials en matèria de discapacitat’ Amb motiu del 3 de desembre, Dia Internacional dels Drets de les Persones amb Discapacitat. La xerrada va a càrrec de Jesús Celada Pérez, director general de Polítiques de Discapacitat del Govern d’Espanya.

Enguany la jornada es dedica a analitzar i reflexionar sobre les perspectives i els reptes en aquest àmbit, tenint en compte el canvi de paradigma en l’atenció a la discapacitat, que ha evolucionat progressivament des d’un model assistencial cap a un model basat en la garantia de drets.

En aquest sentit, enguany es destaquen les accions i mesures de l’Executiu per millorar les condicions de vida de les persones amb discapacitat. Precisament, al llarg del 2020 el Govern ha destinat més de 8,3 milions d’euros a la promoció i implementació efectiva dels drets de les persones amb discapacitat. Desglossant la xifra, des de principi d’any s’han destinat 2.578.685,81 euros a la pensió de solidaritat per a persones amb discapacitat i s’han atorgat uns 75.679,01 euros a entitats cíviques i projectes socials que duen a terme actuacions en matèria de discapacitat.

A més, el 2020 des del Govern s’ha contribuït amb 5.547.763,69 euros a la Fundació Privada Nostra Senyora de Meritxell per tal de poder desenvolupar programes que garanteixin els drets de les persones amb discapacitat. Així mateix, fins a la data s’han destinat uns 100.981,92 euros a la Fundació Privada Tutelar en l’atenció a les persones tutelades i els serveis de l’entitat.

D’altra banda, Afers Socials ha iniciat enguany la modificació de la Llei de garantia dels drets de les persones amb discapacitat de l’any 2002. Una modificació que té en compte els acords internacionals i, especialment, el compromís amb les entitats cíviques del país representants de la discapacitat. Els ajustaments plantejats tenen l’objectiu d’adaptar i actualitzar aquesta llei marc a les bases del Conveni relatiu als drets de les persones amb discapacitat, que el Govern va ratificar el 2014, amb la voluntat de reforçar la qualitat de vida d’aquestes persones.

Govern
drets
persones amb discapacitat
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic