Diari digital d'Andorra Bondia
L’aeroport proposat per la Cambra que es va acabar desestimant.
L’aeroport proposat per la Cambra que es va acabar desestimant.

Guillem Santacreu: “no sé dir si hi ha lloc o no per a l’aeroport”


Escrit per: 
Meritxell Prat / Foto: Cambra de Comerç

L’assessor d’aviació civil del Govern, Guillem Santacreu, no es mulla quan se li demana si realment Andorra té lloc per ubicar-hi un aeroport. “És la pregunta del milió”, afirma, i afegeix que “no he entrat en la cerca d’emplaçaments, però no sabria dir si el que necessitem és al país. No sé dir si sí o si no”. En aquest sentit remarca que el primer que cal fer és “saber quin tipus d’aeroport necessites” i  a partir d’aquí, “mirar els emplaçaments, si hi cap o no”.

Santacreu recorda que històricament hi ha hagut un projecte d’aeroport a la Rabassa, “amb més o menys limitacions”, però que al seu moment es va decidir no tirar-lo endavant. Igualment, l’Organització d’Aviació Civil Internacional (OACI) va estudiar diferents indrets i ara la Cambra en va proposar un altre. “Al final és complicat respondre a la pregunta”, admet, i explica que no pot assegurar si hi ha un lloc adient o no perquè “no m’he recorregut a peu tots els llocs potencialment operables d’Andorra”. Amb tot, remarca, “més enllà que hi càpiga o no, la resta de coses que han d’encaixar per tenir un aeroport, has d’assegurar que allò que vols que hi càpiga, hi cap”. En aquest sentit, apunta que “si determines el tipus d’aeronaus, el tipus de pista i el tipus de terminal que necessites, probablement vas reduint els emplaçaments”. Ara bé, no tot són els aspectes tècnics. “Hi ha molts altres condicionants a part dels aeronàutics a l’hora de voler posar o no un aeroport, i no em toca a mi entrar-hi”.

Guillem Santacreu
aeroport
Comentaris: 4

Comentaris

Senyor NOSE... de ben segur que faria un bon servei al país i al Govern si es tornes a dedicar a la inspecció d’ascensors i cafeteres industrials. En l’article queda clar que de coneixements aeronàutics NOSAP i que el sistema de raonament NOTE
Ay, ay, ayyyyyyyyyy Guillem..Auyyyyyy…..:::
Aquesta és una única oportunitat perquè Andorra sigui realment independent d’Espanya i França. Com poden tancar fronteres en qualsevol moment com vulguin. També amb viatges en avió, podríeu estar a Barcelona en 40 minuts, a Madrid en 1 hora i a Mallorca en 55 minuts. Imagineu reduir el temps de viatge per estalviar tot aquest temps per a les vostres vacances.
Guanyar temps per a les vacances a costa de la natura i el planeta, molt bé si senyor, així anem amb el canvi climàtic. GRàcies a aquestes idees de bomber....

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic