Diari digital d'Andorra Bondia
L’equip ‘Tancat’ va ser el guanyador dels premis Tàndem 2018 amb un projecte que respon al repte d’hotels Plaza.
L’equip ‘Tancat’ va ser el guanyador dels premis Tàndem 2018 amb un projecte que respon al repte d’hotels Plaza.

L’aplicació Sensation per a hotels Plaza guanya el projecte Tàndem


Escrit per: 
M.P.A. / Foto: Jonathan Gil

El reptes de tres empreses –Dermantek, Inlingua i hotels Plaza– i una seixantena d’alumnes de batxillerat professional, que van treballar en dotze +equips per donar-hi respostes. Aquests van ser els ingredients de la segona edició dels premis Tàndem, promoguts per Actua i el departament de Formació Professional del ministeri d’Educació i Ensenyament Superior, en col·laboració amb la consultoria Induct. Després de dedicar tot el curs a preparar les seves solucions, ahir els estudiants les van presentar a la sala d’actes del Centre de Formació Professional d’Aixovall davant d’un nombrós públic. 
El projecte de l’aplicació Sensation va obtenir el primer premi Tàndem 2018, que consisteix en l’estada d’un dia a la seu de Barcelona Tech City, el clúster que agrupa més d’un centenar d’empreses del món tecnològic. Es tracta d’un projecte que respon al repte plantejat per hotels Plaza: com presentar de manera innovadora una experiència-obsequi que els hotels poguessin oferir als seus clients. L’equip Tancat, format pels alumnes de segon del batxillerat professional Sergi Suárez, Gabi Fernández, Laura Martínez i Albert Puntí, hi van respondre amb la creació d’una aplicació de mòbil a través de la qual els clients podrien sumar ones (uns punts) i després obtenir uns descomptes i uns obsequis regal per fer la seva estada més agradable. El portaveu de l’equip guanyador, Sergi Suárez, ho va explicar d’aquesta manera: “Havíem de crear una experiència per als clients d’hotels Plaza que fos una sorpresa i que es pogués convertir en un obsequi”. Suárez també va destacar que per a ells aquesta experiència ha estat molt enriquidora perquè els ha permès “treure aptituds i coneixements que amb una classe normal no  treus, treballes en equip quasi cada dia i coneixes les altres branques del batxillerat professional, d’informàtica, de sanitat, d’administració”. Ara, va subratllar aquest alumne, “el gran repte és fer realitat el projecte. Que al cap d’uns anys tinguem l’aplicació descarregada al mòbil”.
El projecte Sensation va ser finalista, juntament amb altres quatre equips de treball, dels quals el grup Fap 5 es va emportar el tercer premi, amb una aplicació que donava resposta al repte plantejat per Inlingua; i el grup Ministres va obtenir el segon premi, amb una sèrie de vídeos “sorpresa” per respondre també a la dificultat plantejada per hotels Plaza. 
El jurat dels premis Tàndem va valorar els projectes presentats segons els criteris de valoració del producte tant per part dels clients com de l’empresa, de sostenibilitat, desenvolupament, innovació i presentació final dels projectes. Estava format pel director del departament de Formació Professional i Recursos Educatius del ministeri d’Educació i Ensenyament Superior, Joaquim Torredà, per Judit Hidalgo, directora d’Andorra Desenvolupament i Inversió (ADI) d’Actua, Anna Caballero, de Perfumeria Júlia, i el professor del centre, Josep Camps.
El ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Èric Jover, encarregat de donar el premis, va declarar que aquesta iniciativa “encara l’hem de potenciar molt més”. Segons Jover, s’han de trencar les barreres entre les aules clàssiques i l’activitat professional que després aquests joves hauran de desenvolupar. També es va mostrar convençut que el projecte Tàndem crea vincles amb l’empresa, molt més enllà de les estades formatives, i promou uns valors “imprescindibles” entre els alumnes, com ara “el treball en equip, la transversalitat, la creativitat, la innovació i l’emprenedoria”.
Per la seva banda, el líder del clúster d’Educació d’Actua, Ferran Costa, va declarar que “el  projecte s’ha consolidat d’una manera molt contundent” i va assenyalar que aquests dotze projectes són realitzables en el món de l’empresa. També va anunciar que “seria molt bo que aquest projecte es fes extensiu a l’alumnat del sistema francès”. En aquest sentit, hi havia representants del Liceu Comte de Foix en aquesta presentació i entrega de premis.
El projecte Tàndem consisteix a introduir espais d’aprenentatge a tra­vés dels quals empreses i entitats col·laboradores es troben amb el Centre de Formació Professional d’Aixovall per generar valor econòmic i social. El curs passat es va fer una prova pilot amb la participació  d’onze estudiants i Perfumeria Júlia, però en aquesta segona edició hi han pres part tots els alumnes de formació professional des del mes de setembre, ja que la iniciativa forma part del currículum. La consultoria Induct, amb seu a Barcelona, ha coordinat tot el treball amb sessions presencials i en línia; així mateix, ha posat a disposició dels implicats una plataforma digital. 

tàndem
Sensation
aplicació
projecte
hotels Plaza
Número de vots: 194
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic