Diari digital d'Andorra Bondia
El director d’Agricultura, Josep Casals, en la compareixença d’ahir.
El director d’Agricultura, Josep Casals, en la compareixença d’ahir.

Noves ajudes per fomentar la producció ecològica


Escrit per: 
Redacció / Foto: SFGA

Donant compliment a la Llei de la producció ecològica i dels règims de qualitat dels productes agraris i alimentaris i en el marc de l’estratègia per acompanyar el sector agrari en el procés de conversió a la producció ecològica de proximitat i qualitat, el Govern va aprovar ahir el relatiu a la concessió d’ajuts per al forment de la producció ecològica de productes agraris i alimentaris. 

Segons va explicar el director d’Agricultura, Josep Casals, les subvencions estan destinades a compensar l’esforç i el cost addicional associats a la producció ecològica i se’n poden beneficar els titulars de les explotacions agràries i de les empreses que produeixen, transformen i comercialitzen aquests productes.

Així, el reglament preveu dos tipus d’ajudes, les directes i les indirectes. En el cas de les primeres, Casals va detallar que estan destinades exclusivament al sector agrari i ramader pel conreu de cultius i el desenvolupament d’activitats ramaderes que tinguin com a finalitat la producció de productes agraris i alimentaris ecològics, el qual s’atorga anualment en funció de la superfície agrària cultivada que es declara com a dedicada a aquest tipus de producció. 

D’aquesta manera, es preveu un ajut de 3.000 euros per hectàrea a l’any, o l’equivalent a la superfície conreada, per a la conversió ecològica, i una ajuda de 2.000 euros, també per hectàrea i any, pel manteniment de la producció ecològica. Quant a les ajudes indirectes, Casals va explicar que es busca acompanyar el sector en l’obtenció de la certificació i que corresponen al finançament de la delegació de les prestacions de serveis d’inspecció, control i certificació a la conversió a la producció ecològica i al manteniment de la producció ecològica.

noves
ajudes
fomentar
producció
ecològica

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte