Diari digital d'Andorra Bondia
Vehicles circulant pel tram de l’avinguda del Pessebre que genera queixes del veïns.
Vehicles circulant pel tram de l’avinguda del Pessebre que genera queixes del veïns.

Queixes a l’avinguda del Pessebre per la velocitat i soroll dels cotxes


Escrit per: 
Meritxell Prat / Foto: M. P.

Els veïns de l’edifici Teulades de Montducal, a l’avinguda del Pessebre d’Escaldes-Engordany, han fet arribar una queixa al Comú per expressar-los “el malestar pel soroll que generen els vehicles” que passen per davant del seu edifici. Segons expliquen, els últims anys el trànsit per aquella via ha augmentat molt i, per tant, el volum de trànsit que hi ha, sumat a una velocitat “elevada” dels cotxes, els comporta molèsties. És cert que des de fa un temps la corporació va intervenir i va adequar un pas de vianants amb ressalt just davant de l’edifici, però els veïns consideren que no és suficient. “Després del primer pas de vianants posen gas a fons i els que hi vivim només sentim cotxes i motos donant gas”, relaten alguns dels veïns que s’han posat en contacte amb el BonDia. I ara, amb la calor, s’ha agreujat el problema. “Amb les finestres obertes no pots dormir”, afirmen, remarcant, també, que la velocitat suposa un perill tenint en compte que entren i surten de l’aparcament. A més, remarquen les advertències de l’Automòbil Club sobre el perill dels excessos de velocitat.

Davant d’aquesta situació, en l’última reunió de propietaris es va acordar enviar la queixa al Comú i demanar solucions que vagin més enllà d’elevar els passos de vianants. Proposen, fins i tot, un radar de tram o un de fix. I és que tot i que hi ha un petit cartell que recorda als conductors que cal circular a 30 quilòmetres per hora, expliquen que no està prou ben senyalitzat i que ningú en fa cas. “Volem que reaccionin”, reclamen.

Des del Comú d’Escaldes-Engordany s’assegura que s’està estudiant fer una nova intervenció a la zona que passaria per instal·lar un altre pas elevat a l’alçada de la farmàcia, just davant de l’escorxador. Pel que fa a la petició d’instal·lar-hi un radar, recorden que la competència per col·locar i gestionar aquests aparells és del ministeri d’Interior, per tant, és al ministeri a qui haurien de fer aquesta petició.

queixes
avinguda del Pessebre
velocitat
soroll
cotxes

Compartir via

Comentaris: 3

Comentaris

el pas de vianants elevat no serveix per res, jo tinc que creuar cada dia, i cada dia arrisco la vida amb els conductors inconscients, que agafen el revolt del mont veterinari a tota velocitat i et trobes creuant i els cotxes pràcticament als teus peus, fa dos setmanes una yamaha tmax va agafar el revolt a 90 o 100 per hora, va saltar per sobre del pas de vianant esquivant una dona amb un nen petit que creuava pel pas de vianants elevat, no se la va emportar per davant perquè deu no va voler, com el comú no faci quelcom mes dur, un dia lamentaren una desgracia
Pues que lo miren tambien a la av pont de la tosca direccion emcamp es una locura a la velocidad q van los coches , el ruido brutal , pero lo mas peligroso es que la acera esta muy cerca de la carretera y cualquier dia se les va el coche y atropellan a alguien , tambien tendrian que hacer algo , como poner un radar ,se les quitarian las ganas !!
CARRERS SEGURS, EL NOSTRE PROPÒSIT PER A 2024 Desitjos per complir Un nou any està per començar i és l'oportunitat perfecta per a plantejar-nos nous propòsits. Molts estem convençuts d'això i amb entusiasme ens comprometem a deixar de fumar, baixar de pes, començar a estalviar o menjar més saludable. Desafortunadament, l'experiència indica que fins a un 80% d'aquests objectius d'any nou quedaran oblidats sota el coixí. Però resguardar la vida de les persones, és sens dubte un compromís pel qual sí que hem d'esforçar-nos perquè es faci realitat i es pot aconseguir, implementant solucions intel·ligents per a mantenir els carrers segurs. No ho deixi per a després Ens plantegem metes amb molt d'optimisme i confiem que aquest serà el nostre any, però quan arriba el moment d'actuar, alguna cosa ens deté i no falta aquesta veueta que diu: “començo demà”. Aquesta és fonamentalment, l'essència de la procrastinació: ajornar qualsevol projecte, sense establir una data límit per a concretar-ho, la qual cosa ens garanteix un rotund fracàs. Però, per què continuar deixant les coses per a després? Potser el propòsit de salvar vides i mantenir els carrers segurs no és suficient? Nosaltres pensem que sí i estan a la bast de tothom les tecnologies per a ajudar-lo a començar immediatament. Actuar és la clau Durant la temporada de festes moltes persones es prenen un descans i el trànsit disminueix, però quan les vacances acaben i tot torna a la normalitat, novament ens trobem amb gran quantitat de vehicles circulant cap a oficines, negocis, empreses, indústries, escoles, hospitals, entre altres destins, per això és important implementar un pla d'acció per a fer que els carrers i vials siguin més segurs. Els municipis, ciutats i comunitats més progressistes saben que cuidar a la gent és prioritat i ja estan treballant amb solucions efectives que generin un canvi real. En moltes d'elles s'han instal·lat radars mesuradors de velocitat per a alertar als conductors que excedeixen els límits permesos, protegint la vida d'automobilistes i vianants. Fer que les coses succeeixin Con a ciutadans anònims volem canviar el mal hàbit de postergar les tasques perquè vostè pugui arribar a la meta de reduir els índexs d'accidents viaris i evitar pèrdues humanes o econòmiques en la nostra comunitat. És un fet que entre una ciutat sense un programa de control de trànsit i una altra que es preocupa pel benestar dels seus ciutadans hi ha una enorme distància. Així que el més adequat per a escurçar el camí, és instal·lar solucions integrals, com a assenyalaments, radars mesuradors de velocitat, productes modulars de cautxú reciclat, cambres de control de velocitat i altres que fomentin l'educació viària. Un 2024 amb carrers segurs i lliures d'accidents és el nostre propòsit.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte