Diari digital d'Andorra Bondia

Revista per conscienciar sobre el respecte a la fauna salvatge


Escrit per: 
Redacció


El ministre d’Ordenament Territorial i Medi Ambient, Vicenç Alay, i el cap de l’àrea de Fauna i Hàbitats, Landry Riba, van presentar ahir el primer número de la revista anual Rastres, que neix amb l’objectiu de difondre les tasques que es fan en matèria de fauna salvatge i els seus hàbitats, crear un sentiment de responsabilitat envers el patrimoni faunístic i natural, i ser una eina útil per als col·lectius relacionats amb la muntanya.

Riba va explicar que tècnicament es considera que la fauna salvatge d’Andorra “passa per un bon moment”, ja que sortosament no pateix les problemàtiques que afecten altres indrets d’Europa, com pot ser l’explotació forestal o l’ús de verins. També estan en una situació privilegiada les espècies que formen part del projecte transfronterer Gallipyr, que són el gall de bosc, la perdiu blanca i la perdiu xerra.
L’objectiu de cara al 2011 és poder enllestir diferents iniciatives, com el marcatge massiu dels cables dels aparells de les estacions d’esquí, per preservar aquestes espècies.
El ministre va destacar que la revista té molta qualitat i és fruit d’un treball col·lectiu. No té un alt contingut tècnic per poder arribar a tota la població, i en aquest primer número es destaca el projecte Gallipyr i les eines que s’empren per gestionar la fauna, il·lustrant la feina transversal que es fa en l’administració.
També han col·laborat en la publicació tècnics de fora de l’administració, així com algunes entitats mediambientals i fotògrafs. Se n’ha editat 2.000 exemplars, que es podran trobar a les administracions públiques, a les entitats col·laboradores, i a les empreses i comerços especialitzats en medi ambient i muntanya.
Pel que fa a la situació de la fauna salvatge al país, Riba va destacar la bona qualitat dels boscos gràcies al fet que han patit poca activitat després de l’extracció de la fusta, que es va acabar al segle XVIII.
Tot i això, també s’observa un cert tancament forestal, que s’ha de contrarestar amb mesures de millora dels espais, que es poden tirar endavant amb el projecte Gallipyr. Els objectius d’aquesta iniciativa són la millora del coneixement del medi, la difusió de la feina que es fa, sobretot als infants, i la posada en marxa d’iniciatives concretes com el marcatge massiu dels cables dels remuntadors de les estacions per preservar espècies com el gall de bosc.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte