Diari digital d'Andorra Bondia
L’home denigrava col·lectius a les xarxes amb el perfil ‘Hombres maltratados de Andorra’.
L’home denigrava col·lectius a les xarxes amb el perfil ‘Hombres maltratados de Andorra’.

El penat per denigrar dones i immigrants serà alliberat i expulsat el pròxim dia 19


Escrit per: 
Redacció/Foto: Jonathan Gil

L’home de 53 anys que el 19 de juliol passat va ser detingut per discriminar dones i immigrants a les xarxes està condemnat a la pena d’un any de presó, del qual ha de complir un mes ferm, i la resta pot ser substituïda per la pena d’expulsió del Principat per un període de 5 anys, amb l’advertiment que si torna a entrar a territori andorrà durant aquest període haurà de complir íntegrament la pena imposada. És a dir, que el 19 d’agost vinent si vol podrà sortir de la Comella, però no podrà entrar al país fins al 19 d’agost del 2024. En cas contrari haurà de complir onze mesos més privat de llibertat. 

La sentència que el condemna com a autor responsable del delicte major continuat de discriminació, i de la contravenció penal de cultiu de marihuana (per unes plantes que li van trobar al seu domicili) i que ahir va publicar al BOPA, explica que el condemnat està ressentit amb les autoritats perquè se li va treure la custòdia compartida sobre el seu fill de 14 anys. El fill viu amb la mare i  l’home al·lega que fa dos anys que no el veu, i justifica el seu comportament discriminatori contra les dones perquè “considera que aquesta resolució judicial deriva d’un complot  d’un nombre indeterminat de dones que creu que s’uneixen contra la seva persona per alguna classe de solidaritat femenina”, diu la sentència. Però el text continua dient que el condemnat “no sembla tenir en compte el fet que el seu fill és prou gran per veure’l si ho desitja, o que altres professionals homes hagin avaluat negativament el seu comportament”.
La batlle Maria Àngels Moreno destaca que l’interessat “no té en compte que ell mateix és un immigrant i que va ser acollit a Andorra fa 13 anys sense cap inconvenient, i afirma que els immigrants que cometen un delicte han de ser expulsats cap al seu país”.
A través dels canals Twitter i YoTube, i sota el perfil Hombres Maltratados de Andorra, el condemnat publicava missatges que denigraven diversos col·lectius: dones, immigrants, LGTB, i també publicava comentaris apologistes de la violència, dient que “és normal que a un home se li puguin creuar els cables i que hem d’entendre què és el que ha passat abans que un home mati una dona”.
La batlle destaca que l’home “exposa que ha patit molt a la vida, però no demostra cap consideració pel patiment d’altres persones ni cap respecte pels altres col·lectius que també tenen el mateix dret que  ell a viure en la nostra societat sense ser vexats gratuïtament”. Amb tot, la batlle conclou que “aquesta conducta és incompatible amb els principis de dignitat humana i respecte que han de regir la convivència al Principat d’Andorra d’acord amb la Constitució”.
El dia de la seva detenció la policia va trobar al seu domicili plantes de marihuana. El processat va argumentar que les va plantar fa quatres mesos però que no és consumidor de drogues ni tampoc tenia la intenció de cedir o vendre la marihuana. Per aquest fet l’home ha estat condemnat per la contravenció penal de cultiu de marihuana, per la qual ha de pagar una multa de 300 euros. 
La pena, a més de la presó, l’expulsió i la multa, contempla també el tancament immediat dels comptes de YouTube i Twitter i el comís i destrucció de les plantes de marihuana. 

penat
denigrar
dones
immigrants
alliberat
expulsat
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic