Diari digital d'Andorra Bondia
Les línies de bus anul·len els viatges fins les cinc de la tarda
Les línies de bus anul·len els viatges fins les cinc de la tarda

Les línies de bus anul·len els viatges fins les cinc de la tarda


Escrit per: 
Pepa Gallego

A partir de dos quarts de sis del matí, el Comitè de Defensa de la República de l’Alt Urgell té previst tallar la carretera N-145 d’accés al Principat, amb motiu del que ells anomenen vaga general en contra del que consideren “la violència policial de l’1 d’octubre, la liquidació de l’autonomia i l’empresonament del govern i representants d’entitats civils”. El tall no s’ha concretat quant pot durar, segons va explicar ahir el BONDIA, i per això les línies d’autobús de les diferents companyies que actuen a l’Estació Nacional d’Autobusos han anul·lat tots els viatges a Barcelona i Lleida des de primera hora del matí i fins a les cinc de la tarda. A partir d’aquesta hora es té previst que surtin a les diferents destinacions perquè consideren que ja s’haurà restablert el trànsit, tot i que no hi ha res assegurat. 
Des de la mateixa Estació Nacional d’Autobusos aconsellen als viatgers que truquin a les companyies durant el dia d’avui per saber horaris de sortida o arribada de les diferents línies. 
Pel que fa a la línia d’Escaldes-la Seu d’Urgell, des del grup Montamantell asseguren que a partir de les set del matí que és quan surt el primer autobús de la Seu veuran com està  el tall de la carretera i si es donaran moments o no de pas. Si veuen que tallen completament la carretera no sortirà cap autobús. 
La indefinició de la mobilització pel que fa als horaris de tall de la carretera fa que Mobilitat no hagi preparat res especial de cara a la jornada d’avui i s’actuarà en conseqüència de com vagi transcorrent el dia. 
Els transportistes tenen, tal com va informar ahir aquest diari, l’alternativa d’anar a buscar les mercaderies, els carburants i els productes frescos al sud de França, tot i que dilluns les condicions meteorològiques i la nevada caiguda van impedir el pas per la RN-22 per la part francesa. Ahir es va restablir el trànsit per aques-ta via però segons les condicions meteorològiques d’avui també es podria tallar i aleshores els transportistes no tindrien aquesta alternativa. 
El Comitè de Defensa de la República (CDR) de l’Alt Urgell va convocar ahir a les cinc de la tarda a la Seu d’Urgell una cercavila informativa de l’aturada general i van cridar a una participació massiva.
A més dels talls a la N-145 també hi haurà altres talls en les diferents carreteres catalanes. L’agenda proposada pel CDR per avui és una convocatòria d’un piquet matinal a les 5.30 hores a la Rotonda de sortida de la Seu d’Urgell en direcció Andorra, una manifestació unitària a les nou del matí a la plaça dels Oms i una “acció nacional sorpresa” que se celebrarà a les cinc de la tarda a la Seu d’Urgell.  
Aquesta aturada general de Catalunya afecta directament Andorra per la mobilització que el Comitè de Defensa de la República de l’Alt Urgell prepara en la N-145 en impedir l’entrada i sortida de vehicles del Principat amb els milers de viatges que treballadors transfronterers efectuen diàriament per aquesta via. Ja han estat dues les ocasions ens què s’ha tallat la carretera amb motiu del procés català. La primera va ser el passat 3 d’octubre, i també el passat 3 de novembre. 

línies
bus
viatges
anul·len
Comentaris: 3

Comentaris

Visca la republica catalana!! Sento tristor per el Govern d'Andorra i la no aceptació de la República. Bon día.
"Visca" la intolerància dels punts de vista d'altres persones / països! "Visca" el xantatge d'Andorra pel moviment d'indepencència! Ha de ser un moment molt orgullós per a vosaltres ...
Conseqüencies de no tenir la boca callada "El Govern considera que Catalunya continua essent una part integrant d’Espanya i apel·la al diàleg per resoldre la situació"

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic