Diari digital d'Andorra Bondia
Jaume Serra i Rosalina Areny van repassar ahir l’ordre del dia del congrés.
Jaume Serra i Rosalina Areny van repassar ahir l’ordre del dia del congrés.

7è congrés de Demòcrates amb l’expectativa que Espot posi data als comicis


Escrit per: 
M.S. / Foto: Demòcrates

“El cap de Govern sempre ha dit que hi havia una agenda a completar i una sèrie de lleis a tràmit parlamentari que s’havien de tirar endavant, així que crec que es mantindrà en aquesta línia i dirà el que ha de dir, però dit això, és evident que un congrés és un bon moment per fer anuncis”. Així va respondre ahir el secretari general de Demòcrates, Jaume Serra, en ser interpel·lat sobre si el congrés de la formació d’aquest vespre servirà perquè el cap de Govern  es pronunciï sobre si optarà o no a la reelecció i posi data als pròxims comicis generals.

I és que la formació taronja afronta avui el seu setè congrés ordinari amb l’expectativa que Xavier Espot, que com a president del partit serà l’encarregat de tancar el congrés, aclareixi les seves intencions electorals. Malgrat la indefinició mostrada fins ara, Serra, partidari d’esgotar la legislatura, ja que “la ciutadania en general vol que els governs governin fins al final” i perquè “no hi ha hagut una inestabilitat política” que justifiqui un canvi en les eleccions i que no se celebrin quan toqui, va negar que hi hagués nerviosisme dins la formació per aquest fet. “Crec que no n’hi ha perquè no estem davant un canvi de paradigma, sinó que hi ha una continuïtat natural en la feina de Govern”, va assegurar el secretari general taronja, que va recordar a més que molta de l’acció i feina que ha fet l’Executiu “va més enllà d’aquesta legislatura”.

Així mateix, i preguntat sobre si el cap de Govern està dilatant la decisió perquè té seriosos dubtes sobre si ha d’optar a la reelecció i si això pot comportar també dubtes al si de la militància, Serra es va limitar a respondre amb un irònic “dubto, per tant existeixo” i destacant que “el fet de dubtar és fonamental”.

Al marge de conèixer si Espot es defineix o no, el congrés servirà per explicar a la militància i que aquesta voti un document de principis del partit. “Es tracta d’un document de dues pàgines redactat, discutit i esmenat en la darrera executiva i que ve a remarcar quins són els valors de la formació”, va detallar Serra, que va recordar que “l’Andorra de fa onze anys no és l’Andorra d’ara” i que per tant, “sense allunyar-nos de la nostra identitat política”, cal que “actualitzem els nostres principis per posar l’accent en els reptes del present, donar-los resposta, i per assegurar les millors condicions de futur per a Andorra”, en qüestions com poden ser l’habitatge, la sostenibilitat o l’acord d’associació amb la Unió Europea, entre d’altres.

I és que Serra, que va remarcar que malgrat la seva dimensió Andorra no pot obviar el que passa al seu voltant, va destacar els canvis profunds que hi ha hagut al món i que “veritats que fins ara havíem acceptat avui en dia no ho són”.

D’altra banda, la secretària d’organització de Demòcrates, Rosalina Areny, va detallar que entre els punts de l’ordre del dia del congrés hi ha també la votació de la modificació dels estatuts de la formació, un canvi que s’ha fet per adaptar-los a les disposicions de la Llei de transparència, accés a la informació pública i bon govern aprovada el desembre passat. Així, per exemple, s’hi farà constar “el deure de fer la declaració de patrimoni” per a aquells càrrecs que ho requereixin. 

Així mateix, Areny va explicar que s’avaluarà el grau d’acompliment de les set ponències que es van aprovar en  el congrés de l’any passat, on es recollien les diferents qüestions que preocupaven la militància, i va avançar que “el grau de resposta i d’acompliment de les diferents encomanes que vam fer al Govern i al grup parlamentari demòcrata és molt satisfactori”.

Precisament, durant el congrés, que es portarà a terme a partir de les set de la tarda  al Yomo Cèntric Hotel de la capital, també està prevista la intervenció del president del grup demòcrata, Carles Enseñat, per fer un repàs de la tasca legislativa que s’ha portat i s’està portant a terme.

demòcrates

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte