Diari digital d'Andorra Bondia
Les quatre candidatures que es presenten a Ordino.
Les quatre candidatures que es presenten a Ordino.

La campanya a la territorial d’Ordino es preveu combativa


Escrit per: 
P.G.

Quatre candidatures es disputen la parròquia d’Ordino. Es tracta de Terceravia+Unió Laurediana+Independents; Progressistes-SDP; Acció Comunal d’Ordino+Demòcrates d’Andorra; i d’Acord (Liberals d’Andorra i el Partit Socialdemòcrata). Un escenari similar al de fa quatre anys, quan també competien pel pastís dels vots quatre forces polítiques. El 2015 també s’hi va presentar ACo+DA, SDP i Liberals, i Junts.

El cap de llista de Progressistes-SDP torna a ser, com ja va ser fa quatre anys, Felip Gallardo. El cap dels progressistes va voler remarcar que el seu és l’únic partit que representa l’espai d’esquerra. Malgrat que la campanya no ha començat, Gallardo ja va fer al·lusió a un acord que hi havia previst per presentar una candidatura independent a Ordino i que “no ha pogut ser, i espero que la història pugui jutjar aquells a causa dels quals no es va arribar a un acord”. Gallardo va presentar la llista que encapçala amb Albert Granyena com “progressista i que no va per la cadira”. Des d’aquesta força política ja es va palpar un ambient combatiu de cara a les pròximes eleccions, per criticar la coalició dels socialdemòcrates i liberals “per anar en contra de DA, i nosaltres el que volem és anar a favor d’Ordino i del país en general”, va assegurar Gallardo.

Per la seva banda, després de més de 30 anys, Joan Martínez Benazet, actual director assistencial del SAAS, torna a l’escena política i ho fa de la mà d’Alexandra Codina sota les sigles d’ACO+DA. Benazet va lloar ahir la candidatura que encapçala Xavier Espot per tenir “un tarannà constructiu i de confrontació només d’idees”. Va destacar que les llistes taronja són paritàries i que han renovat un 50% dels noms. A la llista d’Ordino va destacar la joventut d’Alèxia Gallego i Marc Saura i la sensibilitat per la parròquia de la resta de la llista. Toni Fillet i Joan Naudi van ser qui van presentar aquesta llista.

Marc Galabert entra per primer cop a la vida política per la part liberal i de la mà de Jean Michel Armengol, del PS, i són els caps d’Acord a Ordino. Galabert va manifestar que inicia aquesta trajectòria “amb molt respecte per les institucions i la política andorrana”. Tot i preveure que serà una campanya amb molta pugna, l’encara amb il·lusió i amb l’objectiu de promulgar els objectius de la coalició. D’Acord d’Ordino va ser presentada per Sandra Tudó per la part liberal i Esteve López per la part del PS.

Pel que fa a Terceravia, la primera llista que es va presentar, Noemi Amador i Jordi Balsa es mostren com els caps visibles d’aquesta força política.
El cens electoral a Ordino continua creixent, i si l’any passat ho feia amb un 15% més, aquest any ho fa amb més d’un 10% i ja arriba als 1.753 electors. Sigui com sigui, i amb les declaracions d’ahir, es preveu una campanya amb molta batalla per aquesta circumscripció.

campanya
territorial
Ordino
combativa

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte