Diari digital d'Andorra Bondia
El president de Progressistes-SDP, Jaume Bartumeu,
El president de Progressistes-SDP, Jaume Bartumeu,

SDP apel·la a “retrobar l’orgull” nacional i a “reforçar la unió”


Escrit per: 
Redacció/Foto: BonDia

Davant la “terrible” pandèmia que ha comportat que moltes famílies hagin perdut ésser estimats i que està “malmetent l’economia i els estalvis” de les famílies a la vegada que “posa en perill la feina i l’activitat empresarial”, Progressistes-SDP va apel·lar ahir els ciutadans del país a “retrobar el nostre orgull nacional i reforçar la unió”.

Així ho va afirmar el president de la formació, Jaume Bartumeu, en un comunicat on apunta que aquest retrobament s’ha de fer “preservant la Constitució com a casa comuna dels qui vivim i treballem a Andorra”. En aquest sentit, el dirigent de la formació progressista recorda que durant el procés constituent “sabíem on érem i què volíem ser” a diferència d’avui en dia, on a conseqüència d’“aquesta obsessió d’obtenir l’assimilació d’Andorra a Catalunya” considera que “hem sortit del solc constitucional”. 

Bartumeu, que va lamentar que el país i els que el governen donen la imatge i el missatge de “no saber ni on anem ni qui som”, va remarcar que aquesta “preocupant desorientació” s’ha de combatre “des del patriotisme constitucional buscant un nou horitzó per al futur”. I en aquesta línia, va incidir en la necessitat de trobar un camí que “permeti lligar” tots els valors rebuts i els actius generats al llarg de la història, una herència que cal tractar de “multiplicar i conservar”.

SDP
apel·la
“retrobar l’orgull”
nacional
“reforçar la unió”

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte