Diari digital d'Andorra Bondia
Enric Dolsa, cap de llista d’Units per Ordino, saludant els assistents al centre de congressos.
Enric Dolsa, cap de llista d’Units per Ordino, saludant els assistents al centre de congressos.

Units per Grifols


Escrit per: 
Víctor Duaso / Foto: Facundo Santana

Tots els partits de l’oposició a la parròquia d’Ordino, units.  I per què s’han unit? Primordialment per aturar el laboratori P3 de Grifols que es pretén situar al Prat de la Farga, però també per acabar amb el mandat de Demòcrates amb Acció Comunal, Progressistes SDP i independents a Ordino. I el cap visible és Enric Dolsa, que es torna a veure les cares, vint-i-dos anys després, amb Maria del Mar Coma. I l’empresari ordinenc s’ha unit amb Jordina Bringué (Andorra Endavant) i Jean-Michel Armengol (PS). “La maca i el trempat”. Així mateix els va descriure un Dolsa que es veu guanyador diumenge i el 5 de gener, si diumenge s’imposa, buscarà fer “un regal de Reis als habitants d’Ordino amb una consulta popular per evitar la bajanada de Grifols”. En aquesta reunió de poble va destacar la presència de Carine Montaner, consellera general. S’acaba una campanya on Dolsa es va voler posar la medalla com feia el Màgic Andreu. “He estat millor en els dos debats que he fet. Ells pensen el contrari”. 
Tot plegat va començar amb un vídeo en una sala amb una cinquantena de persones i amb un discurs d’Enric Dolsa. “Som una colla d’amics que ens reunim dissabte o diumenge i que anem contra els actes de Demòcrates.Va ser complicat arribar amb un acord amb Jean-Michel perquè l’amic Pere López va decidir no seguir i Pere Baró no tenia clar que els pactes aquells havien de seguir. Amb un sopar ho vam avançar tot i després vaig parlar amb Jordina Bringué i així ho vam gestar”. I com no, va decidir passar a l’atac per definir la seva candidatura. “Ells han buscat captar vots i jo he buscat els millors. Xavi Jiménez és un crac en les finances públiques. Amb nosaltres no farà tota la feina l’interventor, és a dir, el Joaquim Anglada. La nostra candidatura és professional i estem aquí per interès general i no pas particular”. 
Jordina Bringué, número 2 de la llista d’Units per Ordino, és educadora especialitzada al centre Nostra Senyora de Meritxell. Porta una botiga de lloguer a Ordino i també es va voler definir. “Soc una jove molt maca i que va decidir fer política. He cregut que havia de lluitar per la meva parròquia perquè em dona llàstima com està. Em fa mal al cor per la dificultat que tinc jo i que tenim tots”. Un dels seus objectius serà crear una festa folklòrica. w
Jean-Michel Armengol va posar humor a la seva intervenció per trencar amb la tensió. “La nostra parròquia està maltractada i volem aturar aquesta disbauxa urbanística. El carrer major d’Ordino és un desert i sembla que la gent només vingui a dormir. Intentarem recuperar tots els danys que s’han fet. La gran sort de la nostra candidatura és que Grifols ens ha unit”. De fet, Dolsa va acabar la reunió de poble parlant, novament, de Grifols. Entre cella i cella. “Benazet em va mentir. Hi ha gato encerrado”.
Xavi Jiménez, que va ser conseller de Finances en el segon mandat de Dolsa, va parlar de números. “Hi ha un endeutament d’uns 11 milions d’euros i va defensar l’acord del 12 de gener del 2006 que es va tancar amb Crèdit, però aquests acords es van judicialitzar”. 
Pere Mas va ser el més gràfic de tots i un tema seriós com l’habitatge i l’economia el va tractar amb un somriure irònic. I amb molts exemples. Ell mateix va dir. “Segur que demà [avui per al lector] em dirà algú de la premsa que no callava”. Va avisar, però va ser molt distés en les seves paraules. “Ara estem en eleccions i per a ells ara no cal anar a viure a la Seu... Salaris de 1.000 i escaig i lloguers de 1.000 i escaig. S’ha de posar ordre i nosaltres volem augmentar l’oferta per baixar el preu. No ho regalarem, però posarem preus raonables”. I per acabar va llegir l’article 33 de la Constitució. “Amb això ja ho he dit tot”. 
I per acabar va tocar passar a la defensa o als atacs, depèn com un ho vulgui veure. Va rebre Maria del Mar Coma. Dolsa com és culer va fer de Guardiola i potser la Coma era la Mourinho de torn. “Els seus debats han estat d’una agressivitat política que no sabia si quedar-me o marxar. Ella, en vuit anys, no ha trepitjat massa el Comú. La senyora Coma va arruinar la parròquia i no jo”. I després Xavier Espot. “Dimecres, en la reunió de poble d’ells, vaig ser la figura sense ser-hi a la sala. Van fer pujar al cap i es passar deu pobles dient que Dolsa no era la solució, sinó que és el problema. Crearé un partit polític a veure si els faig fora”. Una mica de somriures. Només hi va haver una pregunta, i del tema estrella.  I després comiat. “Nosaltres som l’única garantia que farem una consulta popular per aturar això de Grifols. I no com el cap de Govern, amb mitges veritats”. 

 

eleccions comunals
Units per Ordino
reunió de poble
Enric Dolsa

Compartir via

Comentaris: 2

Comentaris

A aqiest ja li pots aegumentar grifols com vulguis que nomel treus de la Seva idea. Sempre ha sigut d’idees fixes, i no cal argumentar-li res…..
Ja tocava una mica de serietat entre tanta política d’interès propi, necessitem algú que es preocupi de la parròquia com a ordinenc, i retratat està que la Sra. Coma no busca això.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte