Diari digital d'Andorra Bondia
Gili mostrant un plànol de la vall del Madriu en una imatge d'arxiu.
Gili mostrant un plànol de la vall del Madriu en una imatge d'arxiu.

Gili admet “desprotecció” a la zona d’administració tripartida del Madriu


Escrit per: 
Laia Bautista Servat / Foto: Agències

L’aprovació de les ordinacions que prohibeixen l’accés rodat al Madriu pel que fa a la zona d’administració única d’Escaldes i la zona d’administració bipartida entre Escaldes i Andorra la Vella han deixat “desprotegit” el territori tripartit, és a dir, el que administren conjuntament aquestes dues corporacions a més de Sant Julià de Lòria, a més de la zona administrada per Encamp. Així ho admet la cònsol major escaldenca, Rosa Gili, que afegeix que “ara s’ha de veure què passa amb les altres zones”. “Són ells els que han de decidir i ara estem una mica a l’espera de veure què vol fer Sant Julià”, va indicar en declaracions al BonDia, recordant que justament el cap de setmana va denunciar a través de les xarxes socials la presència d’una moto de trial pels voltants de l’estany de la Nou. Precisament, zona tripartida. Caldrà esperar si després de l’estiu, en la propera reunió de la comissió de gestió, hi ha possibilitats d’entesa o si cada Comú acaba optant per una ordinació pròpia.

Però aquest no és l’únic tema que queda per tancar en relació amb la vall. Després d’una primera entesa amb Andorra la Vella, després de les vacances les dues cònsols s’hauran de tornar a reunir per acabar de definir els límits de les dues parròquies en tot aquell terreny no urbà. “S’ha d’acabar de lligar la titularitat dels terrenys i això és el que farem. Per tant, entenc que després de Meritxell en començarem a parlar”. 

Amb tot, la cònsol major escaldenca es mostra optimista perquè abans que acabi el mandat se solucioni aquesta qüestió. “Serà una bona notícia si podem aclarir tot això i així evitem que es creï cap inseguretat jurídica, perquè tot quedarà clar i, per tant, tant Andorra la Vella com nosaltres ens felicitarem el dia que això estigui clar per a tothom”. Cal tenir present, però, que en qüestió de límits també hi ha obert un altre conflicte, el que va encetar Encamp per la zona de Padern i Beixalís, on reclama la titularitat d’uns espais que a dia d’avui pertanyen a Escaldes i a la Massana, respectivament, i que actualment  es troba a la Batllia. En aquest cas, Escaldes i Andorra la Vella també van a l’una, “defensant el que és nostre”.

Activitats
D’altra banda, la cònsol major assegura que hi ha un retorn “molt positiu” respecte de totes les activitats i els treballs de millora que s’estan duent a terme a la vall del Madriu-Perafita-Claror. “Escaldes està complint realment el compromís electoral que vam fer i seguim en la línia del que sempre ens exigeix la Unesco quan fa el reconeixement d’un patrimoni cultural”.

Andorra
Escaldes-Engordany
Madriu
administració bipartida

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

Per què us costa tant possar-vos d'acord en una cosa tan senzilla com es protegir un entorn natural? Quants interessos pot haver-hi per damunt del més prioritari que són les muntanyes?

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte