Diari digital d'Andorra Bondia

Insubmergibles (Capítol 1, 2, 3, 4 i 5)
Autor: Txema Díaz-Torrent

Capítol: 1
Resum: “Aquesta nit s’han desxifrat els grans misteris, he penetrat fins al nucli mateix de les coses i he ensopegat amb la resposta. (…) La resposta als misteris [és]… Doo dum dum dum, da doo dum dum” (Leonard Cohen)
Capítol: 2
Resum: Després de suar sang, i d’invertir la poca matèria grisa que em quedava a desxifrar les paraules del meu interlocutor (la barreja de dialecte i de la seva dicció relaxada de poc que no em provoca un vessament), vaig entendre quina era la pensió que en Manel (que així es deia) em recomanava, i també el seu oferiment de llogar-me una Ford pickup 4x4. Vaig pagar-li  per avançat, en metàl·lic, el que em demanava per cedir-me uns dies aquella ferralla, i vam tancar el tracte al carrer.
Capítol: 3
Resum: L’endemà fotia un fred de ca l’ample i vaig fer un parell de carajillets, l’anticongelant per antonomàsia –estava disposat a fer bondat, però tampoc era cas d’abandonar de patac tots els tòxics, no m’agafés un xungo. Tot i que el sol havia sortit feia estona, els carrers continuaven gelats per les bandes obagues, i feina vaig tenir per engegar la meva tartana a motor i anar a veure el Manel, el meu economat particular. Tenia de tot, el paio, i es devia pensar que jo era un serafí enviat per donar un impuls a les seves finances familiars.
Capítol: 4
Resum: Portava una setmana a Organyà, era la meva darrera nit al poble i encara no tenia ni idea de la identitat de l’autor material de la inscultura. L’ús irregular en les grafies em feia pensar que l’inscriptor havia esculpit els caràcters emprant un original elaborat per algú altre, qui sap si preparant abans algun tipus rudimentari de plantilla en fusta o roba.
Capítol: 5
Resum: En Manel m’assegurava que la imatge de l’armada espanyola que se’ns ha fet arribar és totalment falsa. La història oficial ha volgut perpetuar la idea que els vaixells eren obsolets abans de salpar i que, a causa de les presses en la preparació de la campanya, a les tripulacions respectives hi havia moltes vacants que no s’havien pogut cobrir amb personal qualificat, sinó amb tísics i tuberculosos. I res més lluny de la realitat, em deia: a l’armada hi havia els millors mariners i els vaixells es trobaven en perfecte estat de revista.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte